Kastamonu Havalimanı açılıyor

Kurşunluhan Hotel’in ortaklarından Selami Çelebioğlu: Düğün salonu bile olan havalimanını açılması Kastamonu'ya ivme kazandıracaktır.

KASTAMONU- Düğün salonu olarak bile kullanılan ve 18 yıl sonra hizmete girmesi planlanan Kastamonu Havalimanı, turizmciler arasında coşkuya neden oldu Kastamonu Havalimanı"nın, Kasım 2010 tarihinde hizmete girmesinin planlanması konusunda yapılan açıklamalar, Kastamonulu turizmcileri heyecanlandırdı.
Kastamonu"daki Kurşunluhan Hotel"in ortaklarından Selami Çelebioğlu, “Kastamonu Havalimanın hizmete giriyor olması, bölgemiz turizmine çok büyük bir ivme kazandıracaktır. Zira, havalimanın, Kasım 2010 tarihinde açılacak olduğunu duyduğumuzda, turizmciler olarak çok heyecanlandık. Nitekim, bu yıl, firma olarak yaptığımız girişimlerin ardından, Kasım ayındaki İngiltere WTM Fuarı"na, kendi standımızın dışında, bir de Kastamonu standı alarak katılıyoruz. Havalimanı sayesinde; İngiltere başta olmak üzere, dünyanın dört bir yanından kentimize getireceğimiz misafirlerimizi ağırlayabileceğiz” dedi.
7 bin yıllık tarihi ve kültürü, doğal güzellikleri, kanyonu gibi özellikleriyle Kastamonu"nun bir turizm cenneti olduğunu kaydeden Selami Çelebioğlu, Kastamonu"ya uçuşların başlamasıyla, yerli turistin de yoğun ilgi göstereceğini açıkladı.

ERTELENEN YATIRIMLAR, YENİDEN GÜNDEME GELİYOR
Kurşunluhan Hotel"in ardından, özellikle Amerikalı ve Avrupalı turistlere yönelik, "eko-turizm çiftliği" projelerinin olduğunu belirten Selami Çelebioğlu, “Kastamonu, sahip olduğu potansiyeli ile eko-turizmin dünyadaki en önemli bölgelerinden biridir. Bu güzellikleri, hem yerli, hem yabancı misafirlerimizle paylaşmak için "eko-turizm çiftliği" projesini planlamıştık. Ancak, ulaşımın ciddi bir sıkıntı olması nedeniyle de, ne yazık ki, projeyi belli bir süreliğine ertelemiştik. Şimdi, şirket olarak, "eko-turizm çiftliği" projesinin yatırımını yeniden gündeme alacağız. Zira havalimanının hizmete girecek olmasıyla, birçok yatırımcı, yönünü Kastamonu"ya çevirecektir” diye konuştu.
Sahibi olduğu Merlin Travel Group bünyesindeki Tivoli Turizmin bir şubesini Kastamonu"ya açmak için tüm hazırlıkları bitirdiklerini ve Haziran ayı içinde açılışı yapmayı planladıklarını kaydeden Selami Çelebioğlu, artık Kastamonu"nun turizmde hak ettiği yeri alması gerektiğini ve havalimanının hizmete girmesiyle de bu sürecin hızlanacağını belirtti.
Selami Çelebioğlu, havalimanın hizmete açılması konusunda, Kastamonu Valiliği tarafından yürütülen başarılı çalışmalara, iş dünyası olarak destek vermeye hazır olduklarını sözlerine ekledi.


Editöre not:
600 yıllık tarihi Kurşunluhan Hotel, Karadeniz Otelciliğin bünyesindedir. Karadeniz Otelciliğin ortaklarından Selami Çelebioğlu, aynı zamanda, Merlin Travel Group"un Yönetim Kurulu Başkanıdır. Merlin Travel Group, kuruluşundan itibaren; yerel, bölgesel ve uluslararası platformlarda, turizm endüstrisi ürünlerini, internet üzerinden pazarlama doğrultusunda çalışma yapmaktadır. Merlin Travel Group"un hedefi, merkezi rezervasyon sisteminde, dünya seyahat endüstrisindeki; konaklama, uçak, rent a car gibi tüm ürünleri, 'Merlin Online Rezervasyon" çatısı altında toplamak ve ardından, teknolojinin getirdiği olanaklardan turizm endüstrisindeki ilgili herkesin yararlanmasını sağlamaktır.
Merlin Travel Group"un bünyesinde; www.MajakTurizm.com, www.Tivoli.com.tr , www.anten.com, www.bookinglobe.com, www.kursunluhan.com şirketleri yer almaktadır...

Manşetler

Kappatur’dan 2027’de 299 Euro’dan turlar, yeni rotalar
Rusya dünya lideri: Sokaklarda 2,8 milyon kedi yaşıyor
Rayların 11 lüks efsanesi: İstanbul dünya listesinde!
İspanya turizminde kriz: Liderlik tehlikede mi?
Türk gıda ihracatçılarının ABD hedefi: 2 milyar dolar
THY’de 2027 hazırlığı: Yeni hatlar geliyor
Padişahın ahırlar amiri bir köye adını verdi: İmrahor
Gezgin gösteriş değil, özgün deneyim istiyor!
Caddebostan’ın 1600 yıllık hafızası kitap oldu
Alanya’dan Letonya’ya turizmde yeni iş birlikleri