Karşılıksız çekler bir ayda ikiye katlandı!

Takasbank verilerine göre, bir önceki ay karşılıksız çek adedi 10 bin 261 adet seviyesinde bulunurken, nisan ayında bu rakam yüzde 119,9 artarak 22 bin 566 adede çıktı.

İSTANBUL- Takasbank Çek Takas Sistemine ibraz edilip karşılıksız kalan çek adedi nisan ayında son 4 ayın en yüksek seviyesine çıktı.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) EVDS sisteminde yayımlanan Takasbank verilerine göre, bir önceki ay karşılıksız çek adedi 10 bin 261 adet seviyesinde bulunurken, nisan ayında bu rakam yüzde 119,9 artarak 22 bin 566 adede çıktı.

Böylece 2024 yılı aralık ayında görülen 24 bin 729 adedin ardından en yüksek seviyeye ulaşıldı.

Karşılıksız çek tutarı bir önceki aydaki 7,79 milyar TL'den 15,68 milyar TL'ye geldi.

Toplam ibraz edilen çek adedi bir önceki aydaki 594 bin 846 adetten 1 milyon 328 bin 308 adede, tutarı ise 373,4 milyar TL'den 684,5 milyar TL'ye yükseldi.

Mahsuplaşmaya tabi çek adedi 565 bin 947 adetten 1 milyon 270 bin 346 adede, tutarı 344,3 milyar TL'den 629,2 milyar TL'ye çıktı.

Manşetler

Kesintisiz İnternet ve Yeni Kıtalararası Rotalar
Kardeşiyle evlendi, türbesi Antik Dünyanın Harikası oldu
İtalyan mutfağı, UNESCO ile korunan dünyadaki ilk mutfak oldu
Turizmin henüz tamamen yutmadığı muhteşem adalar
Kira Schikorr, Mein Schiff'in ilk kadın kaptanı oldu
En uzun rotalarda Airbus A380 ile uçmanın maliyeti nedir?
Virgin Australia’dan en uzun aktarmasız, 2800 mil uçuş
Airbus BelugaST #5 son uçuşuna hazırlanıyor
Müziğin ustaları '' Ustalara Saygı'' konseriyle anılacak!
Alanya Taşatan'da kar da mahsur kalan araçlar kurtarıldı