"Kardan şehid heykelleri" yapılıyor

Türkiye Şehitlerine Yürüyor" programı kapsamında, iki gündür yapımı devam eden kardan şehit heykelleri tamamlandı.

KARS -Kars'ın Sarıkamış ilçesinde "Türkiye Şehitlerine Yürüyor" programı kapsamında, iki gündür yapımı devam eden kardan şehit heykelleri tamamlanarak açıldı.
Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Kars Gül Ahmet Aytemiz Güzel Sanatlar ve Spor Anadolu Lisesi'nden iki resim öğretmeni ve 20 öğrenci, kardan şehit heykelleri yapımını iki günlük yorucu çalışmanın ardından az önce tamamladı. Bayraktepe Kayak Merkezi'nde bu yıl yapılan heykel figürünün, 96 yıl önce Allahuekber Dağları'nda şehit olan askerlerin, o zaman Ruslar tarafından çekildiği bilinen siyah beyaz fotoğrafın aynısının kar üzerine yapıldığı öğrenildi.
Kardan heykellerin, "Türkiye Şehitlerine Yürüyor" etkinliği kapsamında 08 Ocak 2011 Ocak Cumartesi günü saat 10.30'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılarak sergileneceği bildirildi.

Manşetler

İstanbul’un Atlantis’i: Sular altındaki "Lanetli" 10. ada Vordonisi!
ITB Berlin: Savaşın gölgesinde diyalog ve dayanıklılık gösterdi
Lufthansa CEO'su, ilk Boeing 777X'i 2027'de bekliyor
AIRBNB yapay zekâ ile yeniden yapılandırılıyor
Sİngapur 15 yılda MICE'ı iki katına çıkarmayı hnedefledi
Brezilya, 2026 Karnavalı'nda yabancı ziyaretçi rekoru
Trump, İspanya ile ticarete veda ediyor
Gürcistan BM turizm adaylığını geri çekti
Astana, Avrupa seyahat forumuna ev sahipliği yapacak.
Turizmci Murathanoğlu beton mikserinin altında kalarak can verdi