Karaova Bağbozumu Şenliği'nde yöresel tatlar yarıştı

Bu yıl 5'ncisi düzenlenen Karaova Bağbozumu Şenliği'nde, yöresel lezzetler yarıştı. Jüri, lezzetler arasında tercih yaparken hayli zorlandı.

MUĞLA- Bodrum Belediyesi'nin destekleriyle bu yıl 5'ncisi düzenlenen Karaova Bağbozumu Şenliği'nde, yöresel lezzetler yarıştı. Jüri, lezzetler arasında tercih yaparken hayli zorlandı.

Bodrum'un agro turizmin (tarım turizmi) merkezi haline getirilmesi ve üreticilerin desteklenmesi için düzenlenen Karaova Bağbozumu Şenliği etkinlikleri, 6- 8 Eylül arası sürdü. Bodrum Belediyesi tarafından hizmete sunulan Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü'nün de açılışının gerçekleştirildiği şenlik, dün (pazar) yöresel lezzetler yarışmasıyla devam etti.

Mustafa Kallem Parkı'nda yarışmaya katılan kadınlar, jüri üyelerini hayli zorladı. Sunuculuğunu Özlem Mekik'in üstlendiği yarışmanın jüri üyeleri Ahmet Çetin, Oya Emerk, Aslı Mutlu, Ahmet Kurtsan ve Özge Cenikli'den oluştu. Slow Food Bodrum Grubu da yarışmaya destek verdi.

Şenliğin tüm etkinliklerine katılan Bodrum Belediye Başkanı CHP'li Ahmet Aras, gelecek yıl uluslararası hale gelmesi için çaba harcayacaklarını ifade ederek, "Önümüzdeki yıl daha fazla yabancı turistin buraya gelip Bodrum'un, Türkiye'nin yöresel değerlerini daha fazla tanıması, bilmesi lazım. Yoksa artık otelle, tekneyle, plajla, denizle turizm yapamayacak hale geleceğiz. Bu nedenle kültürün, turizmin içine dahil edilmesi şart" diye konuştu.

Şenliği organize eden Karaova Derneği'nin Başkanı Ali Öztürk ise 5 yıldır festivale katkı sağladıklarını belirterek, bölgede yetişen ne varsa paylaşmak istedikleri için çaba harcadıklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından yemek sunum ve tadımına geçildi. Jüri üyelerinin dereceye girecekleri seçmekte zorlandığı yarışmada, birinciliği köy tavuklu arap aşı çorbasıyla Dilek Birsel kazandı. Mensure Kuş ise köy tavuklu bulgur aşıyla ikinci, Aygün Akan da tepsi böreğiyle üçüncü oldu. Zeytinyağı tadımı gibi birçok farklı ve renkli etkinliklerle geçen 5. Bağbozumu Şenliği akşam Soner Olgun konseriyle sona erdi.

Manşetler

Formula 1 Türkiye'ye geri döndü: 5 yıllık imza atıldı
Babadağ Ultra Maratonu, spor, doğa ve tarihi buluşturuyor
CMO Awards 2026 kazananları açıklandı 
WTC: 2035'e kadar turizme 12.5 milyon dolar yatırım yapılacak
Rus turistlerin yerini Polonyalılar ile BDT ülkeleri aldı
23 Nisan Çocuk Bayramı buruk geçti
Başkan Grégoire: Paris'te Airbnb artık tarih oldu!
 Londra'da Uluslararası Gastronomi Film Festivali yapıldı
Dünya çocukları Antalya'da buluştu
Yerli turizm harcamaları 2025’te 555 milyar lirayı aştı