Karaova Bağbozumu Şenliği'nde yöresel tatlar yarıştı

Bu yıl 5'ncisi düzenlenen Karaova Bağbozumu Şenliği'nde, yöresel lezzetler yarıştı. Jüri, lezzetler arasında tercih yaparken hayli zorlandı.

MUĞLA- Bodrum Belediyesi'nin destekleriyle bu yıl 5'ncisi düzenlenen Karaova Bağbozumu Şenliği'nde, yöresel lezzetler yarıştı. Jüri, lezzetler arasında tercih yaparken hayli zorlandı.

Bodrum'un agro turizmin (tarım turizmi) merkezi haline getirilmesi ve üreticilerin desteklenmesi için düzenlenen Karaova Bağbozumu Şenliği etkinlikleri, 6- 8 Eylül arası sürdü. Bodrum Belediyesi tarafından hizmete sunulan Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü'nün de açılışının gerçekleştirildiği şenlik, dün (pazar) yöresel lezzetler yarışmasıyla devam etti.

Mustafa Kallem Parkı'nda yarışmaya katılan kadınlar, jüri üyelerini hayli zorladı. Sunuculuğunu Özlem Mekik'in üstlendiği yarışmanın jüri üyeleri Ahmet Çetin, Oya Emerk, Aslı Mutlu, Ahmet Kurtsan ve Özge Cenikli'den oluştu. Slow Food Bodrum Grubu da yarışmaya destek verdi.

Şenliğin tüm etkinliklerine katılan Bodrum Belediye Başkanı CHP'li Ahmet Aras, gelecek yıl uluslararası hale gelmesi için çaba harcayacaklarını ifade ederek, "Önümüzdeki yıl daha fazla yabancı turistin buraya gelip Bodrum'un, Türkiye'nin yöresel değerlerini daha fazla tanıması, bilmesi lazım. Yoksa artık otelle, tekneyle, plajla, denizle turizm yapamayacak hale geleceğiz. Bu nedenle kültürün, turizmin içine dahil edilmesi şart" diye konuştu.

Şenliği organize eden Karaova Derneği'nin Başkanı Ali Öztürk ise 5 yıldır festivale katkı sağladıklarını belirterek, bölgede yetişen ne varsa paylaşmak istedikleri için çaba harcadıklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından yemek sunum ve tadımına geçildi. Jüri üyelerinin dereceye girecekleri seçmekte zorlandığı yarışmada, birinciliği köy tavuklu arap aşı çorbasıyla Dilek Birsel kazandı. Mensure Kuş ise köy tavuklu bulgur aşıyla ikinci, Aygün Akan da tepsi böreğiyle üçüncü oldu. Zeytinyağı tadımı gibi birçok farklı ve renkli etkinliklerle geçen 5. Bağbozumu Şenliği akşam Soner Olgun konseriyle sona erdi.

Manşetler

50'li yaşlarda yapılabilecek en iyi 10 gezi
OYAK, köprü ve otoyol özelleştirmelerine talip
Oteller aşırı fotoğraf çekmeyi dizginlemeyi amaçlıyor.
26. WTTC Küresel Zirvesi'nin ev sahibi Malta
Dubai turizm için influencer yetiştirecek
FAA, yapay zekâ ile hava trafik kontrolü deniyor
İstanbul’dan Asya’ya yeni hava köprüsü
Seyahatin yeni rotasını lezzet çiziyor: 2026’nın turları
Brussels Airlines ile Deutsche Bahn, tek bilete girdi
Haydarpaşa’nın temelinde ahşap kazıkların yüzde 80’i kayıp!