AMASRA- Dünyanın birçok ülkesinde gezilecek ve görülecek yerler arasında gösterilen Amasra'da, yaz sezonu hazırlıklarının tamamlandığı belirtildi.
Batı Karadeniz Bölgesi'nin incisi Amasra, sezon öncesindeki hazırlıklarını bitirdi. Amasra ilçesi özellikle yaz sezonunda binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. TTK'ya ait Amasra Müessese Müdürlüğü'nde çalışan işçiler ile istihdamın sağlandığı Amasra'da en büyük gelir turizmden sağlanıyor. Otellerin yanı sıra Amasra'da ev pansiyonculuğunun geliştiği görülüyor. Tatile çıkanlar haftalar hatta aylar öncesinde yerlerini ayırtıyor. Oteller, restoranlar, çay bahçeleri, lokantalar, tekne işletmecileri ve ev pansiyonları yaz öncesi hazırlıklarını tamamladı. Tekneler boyanarak bakımdan geçirildi. Oteller ve pansiyonlarda gerekli hazırlıklar yapıldı. Tarihi ve turistik yapısıyla yaz mevsiminde vazgeçilemeyen yerler arasındaki Amasra'nın Belediye Başkanı Emin Timur, yaz mevsiminde Amasra'nın bu yıl çok daha farklı olacağı müjdesini verdi. 3 bin yıllık tarihe sahip coğrafyasıyla Batı Karadeniz'in en güzel yeri olan ilçenin Belediye Başkanı olduğunu anlatan Timur, şöyle konuştu: "Amasra, gerçekten bu bölgenin turistik potansiyele sahip en önemli yerlerinden biridir. Bu yaz gerçekten önemli bir turizm potansiyeline sahip olacak. Çok fazla turist gelmesini bekliyoruz. Bunun için gerekli hazırlıkları yapıyoruz. Daha önce belediyeye ait birçok yer özel sektörün elindeydi. Onları biz geçen sene belediye adına aldık, işletmeye başladık."
Özellikle plaj ve çay bahçelerinin yeniden düzenlendiğini anlatan Timur, şunları söyledi: "Buralara daha fazla alım yaparak halka daha fazla hizmet vermek yolunda, adımlar atıyoruz. Üstelik geçen sene elektrik konusunda bir sıkıntımız olmuştu. Amasra'ya yoğun talepten dolayı bu sıkıntımızda bu sene olmayacak. Onunla ilgili çalışmalarımız alt yapı çalışmalarımız 1 Haziran itibariyle çalışmalarımız bitmiş olacak. Bu anlamda Amasra turizme hazırdır. Bütün yerli ve yabancı turistleri Amasra'ya bekliyoruz."
Amasralı esnaf ve vatandaşlar da, turistleri Karadeniz'in misafirperverliği ile ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını ifade etti.
Manşetler
Turizme 60 milyar liralık kredi paketi geliyor
Otel yatırımlarında Muğla ve Bodrum açık ara önde
ATD, başkentin turizmdeki rolünü güçlendirecek
Salomon Çeşme Yarı Maratonu Ege’nin ritmini taşıyor
TUI Nehir Gezilerinde büyüme yolunda yelken açıyor
Çelebi Havacılık, THY İş Birliğiyle Asya-Pasifik'te
Tadım ustaları lezzet yolculuğunda
Yaşlı kadınlar yalnız seyahati yeniden tanımlıyor
Kambur balina "Timmy" için umutlar tükendi
Müzeye siber saldırı: Mücevherler Merkez Bankası'na saklandı