ANKARA-Trabzon Devlet Tiyatrosu"nun ev sahipliğinde bu yıl 11.si düzenlenen Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivalinin 2 Mayıs Pazar günü başlıyor. Trabzon kentinin gerek kültürel gerekse ekonomik alanda tanıtılmasına katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen festival, 15 Mayıs"ta sona erecek. Her yıl sınırlarını genişleten festival bu yıl, Trabzon ve Erzurum Devlet Tiyatroları ile birlikte, Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Ermenistan, Gürcistan, Romanya, İrlanda, İspanya, İsrail, İtalya, Japonya, Rusya, İtalya, Litvanya, Tataristan olmak üzere 14 yabancı topluluğu ağırlayacak.
Festival, 2 Mayıs Pazar günü, Trabzon Meydan Park"ta saat 12:00"de yapılacak açılışın ardından Gürcistan"dan Legacy ve İspanya"dan Dos Lunas Tiyatrosu"nun çocuk oyunu Prensesin Ejderha İle Yolculuğunun Zağanoz Vadisi"ndeki gösterileri ile başlayacak. Festival boyunca, Trabzon ve Erzurum Devlet Tiyatrosu'nun oyunlarının yanı sıra; İsviçre- Marcus Zohner Tiyatrosu, Japonya-Pappa Tarahumara Tiyatrosu, Almanya-Wiesbaden Devlet Tiyatrosu ile Samir Akika ve Renegade Tiyatrosu, ABD-Rainer Tiyatrosu, İrlanda-Fishamble Tiyatrosu, Romanya-Ermenistan-Tony Bulandra Tiyatrosu, Gürcistan-Marjanishvili Devlet Tiyatrosu, Rusya-Moskova New Drama Tiyatrosu, İsrail-Ish Tiyatrosu, Tataristan-Kamal Devlet Tiyatrosu, Litvanya-Juozas Miltinis Tiyatrosu ve İtalya-Prometheus Events Tiyatrosu sanatseverlerle buluşacak.
Festival kapsamında ayrıca, Zorlu Grand Otel"de 3 Mayıs Pazartesi günü İfakat-Uçuruma Yürüyen Kadınlar belgeseli gösterilecek, 5-8 Mayıs tarihleri arasında da İtalya"dan Silvano Torreri- Commedia Dell Arte Work Shop çalışması gerçekleştirilecek
Manşetler
Antalya Foodfest'in mottosu; "Her sofra bir hikaye!"
Salomon Çeşme Yarı Maratonu’nda ödüller verildi
Antalya ormanlarında piknik yapmak yasaklandı
Yüreğimizde hayat boyu yaşayan Anneler'in Günü Kutlu Olsun!
Tibet'in beyaz ziyafeti: Shoton veya Yoğurt Festivali
Gılgamış: Ölümsüzlüğü arayan Kral
Alanya Kızılkule Cup’ta 60’tan fazla takım sahaya çıkacak
THY nisan ayında 7,2 milyon yolcu taşıdı
Tahtalı Run to Sky’da 14 ülkeden 501 koşucu koşacak
Mahkeme Yerebatan Sarnıcı'nın Vakıflar'a devrini durdurdu