Karadeniz en iyi kruvaziyer rotası

İngiliz The Telegraph gazetesi 'egzotik' cruise turları için seçtiği en iyi altı rotasından Karadeniz'de Yalta’daki tarihi Livadia Palas ve İstanbul yer aldı.

LONDRA- İngiliz The Telegraph gazetesi 'egzotik' cruise turları için seçtiği en iyi altı rotasından biri Karadeniz oldu.  İngiliz The Telegraph gazetesi, cruise turlarının en "egzotik" adreslerini belirledi. Listede Karadeniz"in bulunduğu turda, Yalta"daki tarihi Livadia Palas ve İstanbul gibi duraklar göze çarpıyor.

Telegraph, "egzotik" cruise duraklarından biri olarak bahsettiği Karadeniz için şunları yazdı:

"Boğaz boyunca çok sayıda keşfedilmemiş cruise turlarının yapıldığı Karadeniz, Akdeniz"in tam karşısında, İstanbul"dan sola dönüldüğünde boğaz boyunca uzanıyor. Sahil boyunca gemiler,

1.Dünya Savaşı"na ait siperler ve mezarlıkların bulunduğu Çanakkale yakınlarındaki Gelibolu"yu gezebilirken; Rusya, Gürcistan, Romanya, Bulgaristan ve Ukrayna gibi ülkelerde mola verebiliyorlar. Turda ayrıca, Balaklava savaş alanı, korkunç saldırıların gerçekleştiği Işık Tugayı ile 1945 yılında Stalin"in Churchill ve Roosevelt ile görüştüğü Yalta"daki tarihi Livadia Palas da görülebiliyor.

12 gecelik tur, Atinalılar için yapılan Pire Limanı"ndan hareket edip sırasıyla Varna(Bulgaristan), Konstanta(Romanya), Odessa ve Yalta (Ukrayna), İstanbul (Türkiye), Koper(Slovenya) şehirlerine uğrayarak Venedik"te son buluyor."
"Egzotik" cruise turlarının en iyi diğer beş rotası ise şöyle:

LİBYA: Girit kıyılarından yola çıkıp Malta"ya giden on gecelik turun adres defterinde Tripoli, Al Khums, Benghazi, Derna ve Tobruk gibi yerler bulunuyor.

HİNDİSTAN: Madras olarak da bilinen Tamilce şehrinden hareket eden tur, Umman"ın başkenti Muscat"ta noktalanıyor. On beş gece süren turda, Tuticorin, Cochin, Mangalore, Marmagao ve Mumbai kıyıları geziliyor.

GÜNEY AMERİKA: Barbados Adası"ndan demir alan cruise gemisi yaklaşık iki buçuk ay süren turda, sırasıyla Brezilya, Arjantin, Falkland Adaları, Şili, Peru ve Ekvador"a uğruyor.

SEA OF CORTEZ (MEKSİKA): Altı günlük La Paz keşfinin dahil olduğu tur toplamda dokuz gün sürüyor.

ORTA DOĞU: Mısır"ın Safaga şehrinden başlayan on bir gecelik tur, Yunanistan"ın Piraeus Limanı"nda noktalanıyor.

Manşetler

Kappatur’dan 2027’de 299 Euro’dan turlar, yeni rotalar
Rusya dünya lideri: Sokaklarda 2,8 milyon kedi yaşıyor
Rayların 11 lüks efsanesi: İstanbul dünya listesinde!
İspanya turizminde kriz: Liderlik tehlikede mi?
Türk gıda ihracatçılarının ABD hedefi: 2 milyar dolar
THY’de 2027 hazırlığı: Yeni hatlar geliyor
Padişahın ahırlar amiri bir köye adını verdi: İmrahor
Gezgin gösteriş değil, özgün deneyim istiyor!
Caddebostan’ın 1600 yıllık hafızası kitap oldu
Alanya’dan Letonya’ya turizmde yeni iş birlikleri