NEVŞEHİR - Peribacaları, yer altı kentleri ve tüf kayalara oyulu kiliseleri ile Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde yerli turistlerin büyük çoğunluğu Müze Kart kullanıyor.
Peribacaları, yer altı kentleri ve tüf kayalara oyulu kiliseleri ile Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde yerli turistlerin büyük çoğunluğu Müze Kart kullanıyor.
Nevşehir Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği'nin (TÜRSAB) iş birliğiyle başlatılan ve 2008 yılından beri uygulanan Müze Kart uygulamasına yerli turistlerin ilgi gösterdiğini belirtti.
Yetkililerden alınan bilgiye göre, bu yılın Ocak- Ekim döneminde bölgede Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ziyarete açık bulundurulan müze, örenyeri, yer altı kenti ve kiliseleri ziyaret eden 265 bin 212 yerli turist Müze Kart uygulamasından yararlandı.
Öte yandan Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Durmaz, müze kart uygulamasının yaygınlaşmasından büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek, "Müze kart uygulamasından önce Kapadokya bölgesine gelen yerli turistler, her müzede ayrı ayrı alınan giriş ücretleri nedeniyle açık hava müzelerine ilgi göstermiyordu. Ama bu uygulama ile birlikte yerli turistler de artık bölgemizdeki açık hava müzelerini ziyaret eder oldular" dedi.
Müze Kart satın almak için bilet satış noktalarına fotoğraflı bir kimlikle başvurulması yeterli oluyor. Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı tüm müze ve ören yerlerinden ve www.muzekart.com internet adresinden de Müze Kart sahibi olunabiliyor.
Manşetler
Çin, otonom uçan taksilerin seri üretimine onay verdi
Universal, Avrupa'daki ilk tema parkını inşa edecek
1.000 otel, Booking.com'dan tazminat alabilir
Royal Caribbean'dan 13 gemi ile 2027-2028 Karayip
Cuna del Alma mega turizm projesine direniş
Bodrum'dan hareket eden mürettebatlı gulet turu
İspanya aşırı sıcaklara karşı sığınak ağı kuruyor
Yayla Çorbası, CNN'nin "Dünyanın En İyi 20 Çorbası" arasında
''Noel Baba; dünyaya yayılan bir iyilik çağrısı''
Dört otel, airbnb rekabeti nedeniyle kapanıyor