RİZE- Rize'ye bağlı Taşlıdare'de yapılan yarışmalar, yıldız, genç ver büyükler kategorisinde bayan ve erkekler olmak üzere 87 sporcunun katılımı ile gerçekleşiyor
Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ve çok sayıda vatandaşın katıldığı yarışmaların açılışında bir konuşma yapan Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Sami Mengütay, Rize'nin kano sporunda öncü bir il olduğunu belirtti. Türkiye'nin Uluslar arası Kano yarışmalarına ev sahipliği yapabileceğini söyleyen Mengütay, ''Türkiye'de ilk defa bir doğal akarsu üzerinde suni kano parkurunda yarışma yapılıyor. Gençlerimiz burada tehlikeye girmeden bu sporu yapabilecek. Bu Türkiye'nin gelecekte uluslararası müsabakalarda başarılı olmasını sağlayacak. Emniyetli parkurda birçok kişi bu spora yönlendirilebilecek.'' dedi.
Parkurun olimpik standartlara getirilmesi için çalışma yapılacağını ifade eden Mengütay, ''Bu parkuru uluslararası standartlara getirebilirsek burada uluslararası şampiyonalar yapabiliriz. Önümüzdeki günlerde bunu gerçekleştireceğiz. Buradaki parkuru kısa sürede yaptıktan sonra bundan sonrası daha hızlı ve çabuk olacaktır. Rize bu konuda öncü olmuştur. Bu diğer illere örnek olacaktır. 2012 olimpiyatlarına çok ciddi destekler var. Bizde bu atılım çerçevesinde olimpiyatlara hazırlanıyoruz. Bu tür alanlar gelecekte başarımızı artıracak.'' diye konuştu. Öte yandan şampiyona, yarın yapılacak olan yarışmalarla son bulacak.
Manşetler
Antalya Foodfest'in mottosu; "Her sofra bir hikaye!"
Salomon Çeşme Yarı Maratonu’nda ödüller verildi
Antalya ormanlarında piknik yapmak yasaklandı
Yüreğimizde hayat boyu yaşayan Anneler'in Günü Kutlu Olsun!
Tibet'in beyaz ziyafeti: Shoton veya Yoğurt Festivali
Gılgamış: Ölümsüzlüğü arayan Kral
Alanya Kızılkule Cup’ta 60’tan fazla takım sahaya çıkacak
THY nisan ayında 7,2 milyon yolcu taşıdı
Tahtalı Run to Sky’da 14 ülkeden 501 koşucu koşacak
Mahkeme Yerebatan Sarnıcı'nın Vakıflar'a devrini durdurdu