Kamuda çalışan toplam personel sayısı ve dağılımı

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe başkanlığı 2022 Türkiye'de kamuda çalışan toplam personel sayısı ve alanlarına göre dağılımını yayınladı.

ANKARA- Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe başkanlığı 2022 Türkiye'de kamuda çalışan toplam personel sayısı ve alanlarına göre dağılımını yayınladı. İşte, Kamuda çalışan toplam personel sayısı ve dağılımı...
Listenin tamamı ve güncel rakamlar şöyle:


(1) Fiili (dolu) kadro ve pozisyon sayılarıdır.

(2) 1.Dönem: 31 Mart itibarıyla, 2.Dönem: 30 Haziran itibarıyla, 3.Dönem: 30 Eylül itibarıyla, 4.Dönem: 31 Aralık itibarıyladır.

(3) 1. Bölüm Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, 2.Bölüm Hazine ve Maliye Bakanlığı, 3.Bölüm Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı verileri esas alınarak doldurulmuştur.

(4) Sümer Holding ve TDİ'yi kapsamaktadır.

(5) Kamu sermayeli bankalar Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Eximbank, Kalkınma ve Yatırım Bankası, İller Bankası ve Emlak Katılım Bankasından oluşmaktadır.

(6) Özel kanunu bulunan kuruluşlar TRT, PTT,TÜRKSAT A.Ş., ASFAT A.Ş., Türk Reasürans A.Ş., USHAŞ ve MKE A.Ş.'dir.

(7) Bölüm 1'e ilişkin sözleşmeli personel sayılarına, kadro karşılığı sözleşmeli personel sayıları dahil olup söz konusu personel kadrolu personel bilgilerinde de gösterilmiştir. Bu kapsamda çalışan personel sayısı 5.160'tır.

(8) Üniversitelerde sağlık kültür ve spor hizmet alanları için giderleri özgelirden karşılanmak üzere istihdam edilen personel sayıları özel bütçede gösterilmiştir.

Manşetler

Türkiye’nin En Gözde Kaplıca Merkezleri
Avrupa Pist Bisikleti Şampiyonası dünyaya yayınlanıyor
Hataylı çocuklara Karadeniz'de unutulmaz kar tatili
Çeşme rezidans çöplüğüne döndü!
Noel Baba Kilisesi'ni 178 bin Hristiyan ziyaret etti
Manavgat 22 milyar 38 milyon lira vergi ile 52 ili geride bıraktı!
İTF 2026, Türkiye turizmine ivme kazandıracak
TÜRSAB, seyahat sitelerine erişim engeli talep etti:
TÜİK turizm verileri: Tatili kısalttık, harcamayı artırdık!
Air Astana, yapay zeka destekli yönetime geçti