ANKARA- Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), Doğuş Grubu ana sponsorluğu kapsamında yürütülen Kampüste Senfonik Akşamlar projesi ile Anadolu üniversitelerinde konserler verecek
KAMPÜSTE SENFONİK AKŞAMLAR BAŞLIYOR
Doğuş Grubu, 2007 yılında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile imzaladığı bir protokolle başlayan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) ana sponsorluğu kapsamında, CSO ile heyecan verici bir başka projeye daha imza atıyor. Doğuş Grubu, Kampüste Senfonik Akşamlar projesi ile CSO"yu bugüne kadar gitmediği Anadolu"daki illere götürerek, bu illerde bulunan üniversiteler aracılığıyla gençlere ve bölge halkına klasik müziği sevdirmeyi hedefliyor. Projenin ilk durakları Konya Selçuk Üniversitesi, Niğde Üniversitesi ve Gaziantep Üniversitesi olacak.
Çoksesli evrensel sanat müziğinin Türkiye"de yaygınlaştırılması için çeşitli projeler üreterek klasik müziğin daha fazla insan tarafından tanınıp sevilmesini hedefleyen Doğuş Grubu, ana sponsoru olduğu Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası"na verdiği desteğin bir uzantısı olan Kampüste Senfonik Akşamlar projesini başlatıyor.
Dünyada bugüne kadar kesintisiz yaşamını sürdürebilmiş en eski senfoni orkestralarından biri olan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), Doğuş Grubu ve üniversiteler işbirliği ile 13-17 Ekim tarihleri arasında Anadolu üniversitelerindeki gençler ve bu üniversitelerin yer aldığı şehirlerdeki klasik müzik tutkunları ile buluşacak. Doğuş Grubu bu projeyle, klasik müziği Türkiye"deki tüm gençlere sevdirmeyi ve uzun vadede bu müzik türüne ülkemizde hak ettiği önemi kazandırmayı hedefliyor.
Önce konser salonu yenilendi, şimdi sıra turnede
Yürüttüğü sayısız projeyle Türkiye"de kültür-sanatın gelişiminin en önemli destekçilerinden biri olan Doğuş Grubu, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Kasım 2007"de imzaladığı bir protokolle Aralık 2007"de Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Teknik İyileştirme Projesi"ni başlatarak CSO"nun ana sponsoru oldu. Bir yıldan daha kısa bir sürede, Eylül 2008"de projenin tamamlanmasının ardından bina, 10 Ekim 2008 tarihinde sezon açılışı ile yeniden müzikseverlerle buluştu. İyileştirme projesi dâhilinde yürütülen çalışmalar, binanın içinden çevre düzenlemesine kadar pek çok alanı kapsadı ve yaklaşık 10 milyon TL bütçeyle tamamlandı. CSO"ya verdiği fiziki iyileştirme desteğinin ardından kuruma olan desteğini sürekli hale getirmeye amaç edinen Doğuş Grubu, klasik müzik kültürünü büyük şehirlerden Anadolu"ya taşımak ve buradaki gençlere klasik müzik sevgisini aşılamak amacıyla Kampüste Senfonik Akşamlar projesini hayata geçirmeye karar verdi.
CSO Anadolu turnesine başlıyor: Konya, Niğde ve Gaziantep
Kampüste Senfonik Akşamlar adıyla düzenlenen konserler dizisinde ilk durak Konya Selçuk Üniversitesi olacak. Uzun vadede Türkiye geneline yayılması hedeflenen turnenin ilk ayağı olan 13-17 Ekim tarihleri arasında üç şehirde birer konser gerçekleşecek. 13 Ekim"de Konya Selçuk Üniversitesi"nde start alacak olan turne, 14 Ekim Çarşamba günü Niğde Üniversitesi"nde, 16 Ekim Cuma günü ise Gaziantep Üniversitesi"nde devam edecek. Şef Rengim Gökmen yönetiminde yürütülecek turnenin ilk solist sanatçısı ise İdil Biret olacak.
Projeye dahil edilecek illerin seçiminde öncelikle ilde mevcut bir senfonik orkestranın olmaması ve o ili CSO"nun daha önce az ya da hiç ziyaret etmemiş olması gibi kriterler dikkate alınıyor. İldeki üniversite öğrenci sayısı, salon uygunluğu, ulaşım ve şenlik takvimi rotası ise gözetilen diğer kriterler arasında geliyor. Kampüste Senfonik Akşamlar projesi, Konya, Niğde ve Gaziantep"in ardından önümüzdeki dönemde bu kriterlere uygun diğer Anadolu üniversiteleri ile devam edecek.
Manşetler
İspanya’nın savaş karşıtı olması ilişkileri güçlendirdi
Lufthansa CEO'su, ilk Boeing 777X'i 2027'de bekliyor
AIRBNB yapay zekâ ile yeniden yapılandırılıyor
Sİngapur 15 yılda MICE'ı iki katına çıkarmayı hnedefledi
Brezilya, 2026 Karnavalı'nda yabancı ziyaretçi rekoru
Trump, İspanya ile ticarete veda ediyor
Gürcistan BM turizm adaylığını geri çekti
Astana, Avrupa seyahat forumuna ev sahipliği yapacak.
Turizmci Murathanoğlu beton mikserinin altında kalarak can verdi
Viking Nil Nehri turlarını yeniden başlattı