ANKARA Ankara'da bulunan 4 orkestranın sanatçılarının kurduğu "Ensemble Ankara Yaylı Oda Orkestrası", ilk konserini verecek. Orkestra, "Dünya Kadınlar Günü" nedeniyle düzenlenen konserle yarın CSO Salonunda izleyici karşısına çıkacak.
Türkiye Filarmoni Derneğinin organize ettiği konserde, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), Bilkent Senfoni Orkestrası, Akademik Başkent ve opera orkestrası sanatçılarının oluşturduğu "Ensemble Ankara" adlı yaylı oda orkestrası sahne alacak.
CSO sanatçılarının oluşturduğu "Ankyra Quartet" önderliğinde kurulan Ensemble Ankara Yaylı Oda Orkestrası, ilk konseriyle Başkent seyircisini selamlayacak.
Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası viyolonsel grup şefi olan ve orkestra şefliği de yapan Oğuzhan Kavruk yönetimindeki orkestra, klasik müziğin dönemlerinden pek çok bestecinin yaylı orkestra için bestelediği eserleri seslendirmeyi hedefliyor.
Konserde, Holst'un "St.Paul's Suite", Respighi'nin "Antik Dans ve Arya", Grieg'in "Holberg Suite" adlı yapıtları seslendirilecek.
Elgar'ın kuartet ve oda orkestrası için bestelediği "Introduction and Allegro" adlı yapıtta "Ankyra Quartet" topluluğu üyeleri birinci kemanda Özgecan Günöz, ikinci kemanda Nihat Ağdaç, viyolada Murat Cangal ile viyolonselde Onur Şenler solist olarak yer alacak.
Konser, CSO Salonunda saat 20.00'de gerçekleştirilecek.
Manşetler
Antalya Foodfest'in mottosu; "Her sofra bir hikaye!"
Salomon Çeşme Yarı Maratonu’nda ödüller verildi
Antalya ormanlarında piknik yapmak yasaklandı
Yüreğimizde hayat boyu yaşayan Anneler'in Günü Kutlu Olsun!
Tibet'in beyaz ziyafeti: Shoton veya Yoğurt Festivali
Gılgamış: Ölümsüzlüğü arayan Kral
Alanya Kızılkule Cup’ta 60’tan fazla takım sahaya çıkacak
THY nisan ayında 7,2 milyon yolcu taşıdı
Tahtalı Run to Sky’da 14 ülkeden 501 koşucu koşacak
Mahkeme Yerebatan Sarnıcı'nın Vakıflar'a devrini durdurdu