Kaçkar Dağları,UTMB Dünya Serisi’ne ev sahipliği yaptı

Karadeniz’in Kaçkar Dağları, UTMB Dünya Serisi’nin Türkiye’deki ilk etabına ev sahipliği yaptı (Atavatan Türkmenistan)

ANKARA -  Karadeniz’in Kaçkar Dağları, UTMB Dünya Serisi’nin Türkiye’deki ilk etabına ev sahipliği yaptı (Atavatan Türkmenistan) Türkiye’nin Karadeniz Bölgesi, hilal biçimli kıyı şeridi, çağlayan şelaleleri, sık ormanları, serin havası ve yemyeşil yaylalarıyla dünyanın en etkileyici doğal bölgelerinden biri olarak tanınıyor. Eşsiz manzaralarıyla doğaseverleri cezbeden bu bölge, son yıllarda açık hava sporları ve macera turizmi için de gözde bir merkez hâline geldi. Bu kapsamda düzenlenen KAÇKAR BY UTMB ultramaratonu, bölgenin doğal cazibesini ve turizm potansiyelini tüm dünyaya tanıtarak büyük yankı uyandırdı.

UTMB Dünya Serisi, beş kıtada 50’den fazla ülkede düzenlenen dünyanın en prestijli dağ koşusu organizasyonlarından biri. Bu yıl Türkiye, seriye ilk kez KAÇKAR BY UTMB ile ev sahipliği yaptı. 26–28 Eylül 2025 tarihleri arasında Rize’nin Çamlıhemşin ilçesindeki büyüleyici Kaçkar Dağları’nda gerçekleşen etkinlik, dünyanın dört bir yanından gelen 1800’den fazla sporcuyu ağırladı ve bölgeyi dayanıklılığın, maceranın ve uluslararası sporun sahnesine dönüştürdü.

“Doğa Yolun Ta Kendisidir” mottosuyla düzenlenen yarış, Türkiye Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesinde, Rize Valiliği koordinasyonunda gerçekleştirildi. Organizasyona Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA), Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) ve birçok yerel kurum destek verdi. KAÇKAR BY UTMB, bir spor etkinliğinin ötesinde, Karadeniz’in doğal, kültürel ve ekonomik zenginliğini dünyaya tanıtan uluslararası bir platform hâline geldi ve Türkiye’nin spor turizmi alanındaki yükselişini güçlendirdi.

Manşetler

Meliá Hotels: Otantik gastronomi deneyimi sunmalı
2026 seçimleri uluslararası seyahatler için riskleri artırıyor
TUI ile Umman arasındaki turizm ortaklığı askıya alındı
Türkiye turizmde ateş hattının ortasında güvenli bir liman
Türkiye havalimanları iki ayda 32,9 milyon yolcuya hizmet verdi
 Korkuteli'nin tarihi ve kültürel değerleri turizme kazandırılıyor!
İspanya’nın savaş karşıtı olması ilişkileri güçlendirdi
Lufthansa CEO'su, ilk Boeing 777X'i 2027'de bekliyor
AIRBNB yapay zekâ ile yeniden yapılandırılıyor
Sİngapur 15 yılda MICE'ı iki katına çıkarmayı hnedefledi