Kablosuz internetin sonu geliyor

İklim değişikliklerinin Wi-fi sinyallerinin mesafesini kısaltacağı belirtiliyor. Bu tarzdaki sorunların bir sonraki hedefi radyo sinyalleri olacak

LONDRA- İklim değişikliklerinin bir gün kullandığımız interneti de vuracağı hiç aklınıza gelir miydi?Wi-fi bağlantı noktaları sayesinde; internet resmen bir devrim yaşamış, ciddi anlamda herhangi bir yerden, sonsuz bilgi kaynağına ulaşmamıza olanak tanınmıştı. Peki, bütün bu alt yapı tehlike altında olsa ne kadar panik yapardınız?

Kulağa şaka gibi gelse de İngiliz hükümeti tarafından yapılan bir açıklamaya göre; iklim değişiklikleri yüzünden Birleşmiş Krallığın neredeyse bütün Wi-fi ağları tehlike altında olabilir. Çevre bakanı Caroline Spelman; konu hakkında çok ciddi açıklamalarda bulunduğu gibi bu tehlikenin dikkate alınması gerektiğini de söyledi.

Spelman açıklamasında şu sözlere yer verdi; "İklim değişiklikleri bu şekilde zaman ve mekan değiştirmeye devam ederse, bağlantı sinyallerinde gözle görülür bir değişiklik olacak, hatta bazı zamanlar wi-fi sinyallerinizin kaybolduğunu göreceksiniz. Bu şekilde bir kesintiye gidilmemesi için çok daha dikkatli olmalıyız."

Çevre bakanlığından yapılan bir diğer açıklamaya göreyse; yüksek sıcaklıkların yakın gelecekteki Wi-fi sinyallerinin mesafesini de kısaltacağı yönünde. Hatta bu tarzdaki sorunların bir sonraki hedefi radyo sinyalleri olacak.

Manşetler

Otel dolulukları artıyor, ama gelir maliyetin gerisinde
RAMS Global ve Marriott’tan İstanbul ve Gaziantep’e yatırım
Pekin Turizm'in sahibi Emre Pekin 51’ci yılını Prag’ta kutluyor
Sardes ve Bintepe’ye dronla havadan koruma
İDO Ege’de büyümeye devam ediyor
Azerbaycan Turizm, Gebele destinasyonuni tanıttı
Singapore Airlines'tan uçak içine 100'den fazla menu 
Pilot kokpitte dehşet saçtı diğer pilotu bıçakladı
120 ülke mücevher sektörü içinİstanbul’da bir araya geldi
124 üniversite THE 2027 sıralamasına girdi