Japon pul-kart sergisi açıldı

Türkiye'de Japonya Yılı etkinlikleri kapsamında Japonlara özgü pul, telefon kartı ve özel gün zarflarının yer aldığı sergi İzmir'de açıldı.

İZMİR - Türkiye'de Japonya Yılı etkinlikleri kapsamında Japonlara özgü pul, telefon kartı ve özel gün zarflarının yer aldığı sergi İzmir'de açıldı.
İzmir PTT Merkez Müdürlüğü'ndeki serginin açılışını Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, PTT İzmir Başmüdürü Selahattin Ekinci, Japonya İzmir Kültürlerarası Dostluk Derneği (JİKAD) Başkanı Arzu Yücel, Konak Filatelistler Derneği Başkanı Bülent Öktem yaptı.
Sergilenen pulların sahibi Bülent Öktem, hedefinin koleksiyonunu teşhir etmek değil, Japonlara özgü, anı, posta ve bölgesel pulları tanıtmak olduğunu belirtti.
JİKAD Başkanı Arzu Yücel ise Türk ve Japon halklarının birbirine duyduğu yakınlığı karşılıklı güven ve somut işbirliklerine çevirmeyi amaçladıklarını dile getirdi.
Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan da sergiyi gezerek Japon pulları hakkında bilgi aldı ve Japon kültürünü tanıtıcı etkinlikler düzenleyeceklerini bildirdi.
PTT Genel Müdürlüğü ve Konak Filatelistler Derneği sponsorluğunda düzenlenen sergi 5 gün açık kalacak.
Sergide, Japon kültürüne özgü çeşitli eşya, 2 bin 400 pul yer alıyor. Konak'taki saat kulesi ve Japonlara özgü çay evinin bir arada bulunduğu özel pul da sergide satışa sunuluyor.

Manşetler

İspanya’nın savaş karşıtı olması ilişkileri güçlendirdi
Lufthansa CEO'su, ilk Boeing 777X'i 2027'de bekliyor
AIRBNB yapay zekâ ile yeniden yapılandırılıyor
Sİngapur 15 yılda MICE'ı iki katına çıkarmayı hnedefledi
Brezilya, 2026 Karnavalı'nda yabancı ziyaretçi rekoru
Trump, İspanya ile ticarete veda ediyor
Gürcistan BM turizm adaylığını geri çekti
Astana, Avrupa seyahat forumuna ev sahipliği yapacak.
Turizmci Murathanoğlu beton mikserinin altında kalarak can verdi
Viking Nil Nehri turlarını yeniden başlattı