İZMİR- İzmir'in önde gelen tarihi yapılarından biri olan Asansör restore edildikten sonra, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde düzenlenen bir kokteyl ile yeniden hizmete girdi.
Kokteylde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Asansör'ün İzmir'in önemli tarihi yapılarından biri olduğunu hatırlatarak yenileme çalışmalarının ardından anlamlı bir günde hizmete açtıklarını ifade etti.
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nce işletilecek olan Asansör'de İzmirlilerin, İzmir'e gelen konukların nefis Körfez manzarası eşliğinde hoşça vakit geçireceklerini söyleyen Kocaoğlu, sevgililerin ve tüm insanların Sevgililer Günü'nü kutladı.
Asansör'ün açılışı dolayısıyla düzenlenen kokteyle CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Akıncılar, gazete ve televizyonların temsilcileri ile basın mensuplarından oluşan çok sayıda davetli katıldı.
İzmir'e yüksekten bakan özel konumu ve tarihi atmosferiyle Asansör Sevgililer Günü'nde İzmirlilerden yoğun ilgi gördü.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarihsel Çevre ve Kültür Varlıkları Şube Müdürlüğü'nce basit bakım -onarım çalışmaları gerçekleştirilen Asansör'deki Fransız mutfağı, snack bar ve cafe bar gibi bölümlerde hizmet verilecek.
Manşetler
Rayların 11 lüks efsanesi: İstanbul dünya listesinde!
Astoria Grande yeniden Amasra rotasına hazırlanıyor
Bodrum’da koşu turizmi: Yarı maratona 23 ülkeden sporcu
ITF 2026’da 17 bin ziyaretçi, 9 bin 405 B2B
Çin: Taşların turistik mekanlara dönüştüğü yer
İyi iletişim olmadan bir destinasyon uluslararası olamaz
Türkiye, TUI'nin kış sezonunda ilk üçte
Karınca menüden çıktı: El Nino ünlü şefleri zora soktu
Üç meslek grubuna daha yeşil pasaport geliyor
Manavgat’ta bal zamanı: Üreticiler festivalde buluştu