Izgara yeşil zeytin yok satıyor

Zeytin üreticisi Adramut Zeytincilik Şirket Müdürü Zafer Soykara, zeytini et gibi pişirmesi ile büyük dikkat çekti.

EDREMİT -Zeytin üretiminde Türkiye'nin önde gelen noktalarından olan Edremit ilçesinde zeytin ve zeytinyağı üreticileri, ürünlerinde farklılıklara yer vermeye devam ediyor. Zeytin üreticisi Adramut Zeytincilik Şirket Müdürü Zafer Soykara, zeytini et gibi pişirmesi ile büyük dikkat çekti.

Özel olarak imal edilen ızgara üzerinde yeşil zeytinlerin bir süre pişirildiğini ifade eden Soykara, "Bu ürünü biz 'gril zeytin' diye adlandırıyoruz. Türkçe ismi ise ızgara edilmiş zeytin.

Çekirdeği çıkartılmış zeytinden yapılan ızgara zeytin olarak adlandırılıyor. Çekirdeği çıkmış olduğu için birçok kişinin salatalarda, salatanın üzerinde gerek meze tarzı soğuk olarak yenebilen zeytinyağının içinde bekletilmiş çeşnili güzel bir üründür. Bu ürüne ilgi büyük" dedi.

Manşetler

Barışın 3 bin yıllık mesajı Hattuşa’dan çıktı!
Fransa’da bir heykelin içinde uyumak harika bir fikir
50'li yaşlarda yapılabilecek en iyi 10 gezi
OYAK, köprü ve otoyol özelleştirmelerine talip
Oteller aşırı fotoğraf çekmeyi dizginlemeyi amaçlıyor.
26. WTTC Küresel Zirvesi'nin ev sahibi Malta
Dubai turizm için influencer yetiştirecek
FAA, yapay zekâ ile hava trafik kontrolü deniyor
İstanbul’dan Asya’ya yeni hava köprüsü
Seyahatin yeni rotasını lezzet çiziyor: 2026’nın turları