ITB Berlin: Oteller net sıfıra doğru gidiyor

ITB Berlin'de düzenlenen "Otel Endüstrisinin Yeşil Dönüşümü" panelinde sektör temsilcileri kaynak tasarrufu ve sürdürülebilirliği tartıştı

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
BERLİN / ALMANYA -
  ITB Berlin'de 'Otel endüstrisinde yeşil dönüşüm' başlıklı panel tartışması, bilimsel bir pilot proje hakkında fikir verdi. Daha sonra Endüstri temsilcileri kaynakların korunmasını tartıştı
ITB Berlin'de düzenlenen "Otel Endüstrisinin Yeşil Dönüşümü" panelinde sektör temsilcileri kaynak tasarrufu ve sürdürülebilirliği tartıştı

Oteller sektörün karbon ayak izini azaltmaya nasıl yardımcı olabilir? Uzmanlar bunu ITB Berlin'deki bir panel tartışmasında bilimsel ve ticari açıdan incelediler. Başlangıç ​​olarak, Hochschule für Wirtschaft und Recht Berlin'den (HWR Berlin) Prof. Sandra Rochnowski, Bavyera'daki Hotel Relais & Châteaux Gut Steinbach ile işbirliği içinde yürütülen bir pilot çalışmayı sundu. Sonraki tartışma turunda önde gelen otel endüstrisi paydaşları en iyi uygulama örneklerini sundular.

Bavyera'daki Hotel Relais & Châteaux Gut Steinbach, 35 hektarlık ormanla çevrilidir. Dinlenme yeri olmasının yanı sıra CO2 depolar. Bir pilot çalışmada turizm ekonomisi profesörü ve HWR Berlin Sürdürülebilirlik Enstitüsü başkanı Sandra Rochnowski de ormanların emisyonları nasıl dengeleyebileceğini inceledi.

Açılış konuşmasının ardından Sandra Rochnowski, sektör temsilcileriyle bir panel tartışması düzenledi. B&B Hotels'in imza yetkilisi Richard Seusing, sürdürülebilirliği misafirlere ders vermeden pratik terimlerle anlatmaktan bahsetti. Girişimler arasında kahvaltıdaki ambalaj miktarının en aza indirilmesi ve mümkün olan en az miktarda su kullanılarak "duş zorlukları" yer alıyordu.

Birçok B&B Oteli artık Wirelane tarafından sağlanan şarj noktalarına sahiptir. Wirelane Otelcilik ve Mobilite Başkan Yardımcısı Hakan Ardıç, sürdürülebilir turizm için elektrikli ulaşımın kullanılmasının önemini vurguladı. Elektrikli araçlara yönelik şarj altyapısının genişletilmesinin önündeki engellerden biri, ev sahipleri ve mülk kiracıları arasında sorumluluklar konusunda yaşanan kafa karışıklığıydı; bu durum bazı durumlarda onayı geciktirdi ve hatta engelledi. Bu bağlamda Union Investment Real Estate Varlık Yönetimi Konukseverliği başkanı Yvonne Brabant, operatörler ve ev sahipleri için birleşik bir cephe göstermenin ne kadar önemli olduğunu vurguladı.

Ancak görünüşte küçük ürün kararları bile çevreyi olumlu yönde etkileyebilir. Ada Kozmetik Satıştan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı André Roeske, Ada Kozmetik'in sürdürülebilir sabunlarını kullanan bir otelin belirli bir zihniyet sergilediğini söyledi. Greif Mietwäsche'nin KSS direktörü Darvin Nowak, tedarikçilerin oteller için sertifikasyon sürecinde ne kadar önemli olduğunu vurguladı. BWH Hotels Central Europe Otel Geliştirme ve Üye Hizmetleri başkanı Andreas Westerburg'a göre, doğru ortaklara sahip olmanın yanı sıra, çalışanlar arasında sürdürülebilirlik konularında farkındalık yaratmak ve konuya olan ilgilerini artırmak özellikle önemliydi.

Manşetler

Dubai turizm için influencer yetiştirecek
FAA, yapay zekâ ile hava trafik kontrolü deniyor
İstanbul’dan Asya’ya yeni hava köprüsü
Seyahatin yeni rotasını lezzet çiziyor: 2026’nın turları
Brussels Airlines ile Deutsche Bahn, tek bilete girdi
Haydarpaşa’nın temelinde ahşap kazıkların yüzde 80’i kayıp!
İki kıta arasında yüzmek dünyayı çekiyor
Swissport, GHI ortaklığıyla Kolombiya pazarına giriyor
THY, 2027’de Liverpool’un formasında sahaya çıkacak
Royal Caribbean'ın Baş Köpek Subayı "Dolly"