İtalya: Çin restoranları riskli

İtalya Sağlık Bakanlığı'nın talimatıyla jandarma ekiplerinin Çin’den ithal edilen gıda ürünlerine yönelik olarak tüm ülkede denetimler devam ediyor.

ROMA- İtalya Sağlık Bakanlığı'nın talimatıyla jandarma ekiplerinin Çin"den ithal edilen gıda ürünlerine yönelik olarak tüm ülkede denetimler devam ederken bakanlık, halkı Çin restoranları konusunda da uyardı.
Sağlık Bakan Vekili Francesca Martini, tüm ülkede Çin'den getirilen ve üretiminde süt kullanılması ihtimali olan tüm gıda ürünlerinin kontrollerinin devam ettiğini söyledi.
Mardini “İtalya için yasal çerçeve risk yok ama ülkeye yasal olmayan yollarla giren ürünlerin bulunma ihtimaline karşı olabilecek potansiyel riski göz önünde bulundurarak hareket ediyoruz. Bu yönde herkesin Çin restoranlarına karşı dikkatli olması gerekiyor. Zira bu tür yerlerde risk taşıyan ürünler kullanılıyor olabilir,” dedi.
Geçen hafta Çin'de altı çocuğun ölümüyle ortaya çıkan süt skandalında Sanlu firmasının ürettiği çocuk mamalarında plastik sanayisinde kullanılan melamin maddesinin olduğu belirlenmişti.
İtalya'da ilk adımda hiçbir risk bulunmadığının açıklanmasına rağmen bir televizyon programında, özellikle Çin ürünlerinin satıldığı süpermerketlerde, süt ve süt ürünlerinin yanı sıra içinde süt olan birçok uzun ömürlü gıdanın da var olduğu tespit edilince Sağlık Bakanlığı, alarma geçerek ülke genelinde denetim başlattı.

Manşetler

İtalya'nın en iyi üç çiçek festivali ve çiçek halı geleneği
İtalya, turizmi köylere yaymak için projeler geliştiriyor
İspanya'nın 2030 turizm stratejisi: İnsan odaklı eko sistem
2025'te en fazla iletişim yapan sektör hangisi?
AVM sektöründe, ciro artsa da reel daralma yaşandı!
Alkollü içkilerin satışına ve tanıtımına yasak geliyor
Tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti
Reklamverenler Derneği yeni yönetimini seçti
Türkbükü'nde turizm tesisinde kapasite artışına onay
Bodrum’daki otel projesi için düğmeye basıldı