SALİHLİ - Ünlü İsveçli şair Gunnar Ekelöf, doğumunun 103. yılında, vasiyeti üzerine küllerinin döküldüğü Manisa'nın Salihli ilçesinde sevenleri tarafından anıldı.
İsveç'te 1907 yılında doğan ve hayatında ilk kez 1965'te geldi ği Manisa'nın Salihli ilçesine hayran kalan ve vefat ettiğinde cesedinin yakılarak küllerinin ilçedeki Sart Antik Kenti'nde bulunan Paktolos'a (Sart Çayı) dökülmesini vasiyet eden, İsveçli ünlü şair Gunnar Ekelöf için doğumunun 103. yılında kendisine manevi olarak ebedi istiratgah olarak seçtiği Sart Çayı'nda anma etkinliği düzenlendi.
Ekelöf'ün 1989'da ölümünün ardından ülkesinde kurulan "Ekelöf Dostları Cemiyeti" tarafından düzenlenen anma etkinliğine, Cemiyet Başkanı Sjante Ögren ve Dernek Sekteri Jhon Swedenmark'ın da aralarında bulunduğu "Ekelöf dostu" 40 kişi katıldı.
Sart Antik Kenti'ni gezen İsveçli heyet, Sart Çayı'nda Ekelöf'ün şiirlerini okuyarak, doğumunun 103. yılını kutladı.
Anma etkinliği dolayısıyla Salihli'de bulunan heyet, Salihli Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Sungur tarafından da konuk edildi. İsveçli heyet onuruna Bizim Ev Sosyal Tesisleri'nde bir yemek veren Sungur, yemekte yaptığı konuşmada, İsveçli Şair Gunnar Ekelöf'ün dostlarını Salihli'de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.
Cemiyet Başkanı Sjante Ögren de şair Gunnar Ekelöf'ün dostları olarak, doğum gününde kendisini burada anmak istediklerini belirterek,Belediye Başkan Yardımcısı Sungur'a teşekkür etti.
Ögren, Ekelöf'ün anısının yaşatılması için bir Sart beldesinde uygun bir yere yerleştirilmek üzere şairin bir büstünü yaptırdıklarını ve büstün İsveç'in İstanbul Başkonsolosluğu'nda bekletildiğini belirterek, büstün Sart'a dikilmesi için destek istedi.
Cemiyet Başkanı Ögren, ayrıca bir sonraki gezilerinde Salihli Belediyesi tarafından baharda yılda iki kez düzenlenen "Şiir İkindileri' etkinliğine katılmak istediklerini de belirtti.
Manşetler
Yunanistan'da "havlu isyanı" zafer kazandı
6 ülkeden 11 grupta 600 dansçı Side'de dans etti!
Kaş'ta turizm sezonu Yörük Göçü ile başladı!
ŞUTUDER’de Yeni Başkan Mehmet Kamil Türkmen oldu
Harem'in Kalbi İlk Kez Kapılarını Açtı!
Vize başvurularının yüzde 90'ı onaylandı
Coffee Festivali'ne100’e Yakın Marka, 17 Bin ziyaretçi katıldı
Kemer destinasyonu 650 turizm acentesine tanıtıldı
Miniatürk’te “Bahara Merhaba” festivali başlıyor
Havayolları, jet yakıtı fiyatı nedeniyle 13 bin uçuşu iptal etti