İstanbul'un en eski pastanesi Baylan 94 yaşında

Lezzetli pasta, turta ve çikolatalarıyla, kakao ve kremaya dayalı batı kökenli tatlılarıyla bilinen Baylan Pastanesi 1923 yılında kuruldu.

İSTANBUL - İstanbul’un en eski pastanesi Baylan 94'üncü yaşını kutluyor. Lezzetli pasta, turta ve çikolatalarıyla, kakao ve kremaya dayalı batı kökenli tatlılarıyla bilinen Baylan Pastanesi 1923 yılında kuruldu.
Cumhuriyet ile yaşıt olan Baylan, İstanbul’un ilk pastanesi olmasa da, kurulduğu günden bu yana aralıksız olarak devam eden en eski yaşayan pastanesidir. Baylan pastanelerinin kurucusu Filip Lenas, 16 yaşındayken yirminci yüzyılın başında İstanbul’a göç eder. 



En büyük hedefi iyi bir pastacı olmak olan Lenas, bu hayalini 1923’te Beyoğlu Deva Çıkmazı’nda ilk pastanesini açarak gerçekleştirir. Ardından Beyoğlu, Karaköy ve son olarak Kadıköy şubelerini açar. Buşubelerden günümüze sadece Kadıköy şubesi kalır. Geleneksel tarzını koruyarak hala verdiğini ve lezzetini İstanbullularla buluşturan Baylan Pastanesi çikolata firması Altın markanın çatısı altına girdikten sonra Bebek şubesini açtı. Baylan pastanesi geçmişten bugüne pek çok ünlü ismi ağırladı. Bunlardan Atilla İlhan, Haldun Taner, Erol Günaydın, Sait Faik Abasıyanık gibi pek çok ünlü Baylan Pastanesi'nin tatlılarının müdavimiydi.


EN MEŞHUR TATLISI 'KUP GRİYE'

Baylan'ın klasikleşen birçok tatlısı var. Ama bunlardan en meşhur olanı Kup Griye'dir. Diğer tatlılar ise Trüf, Adisababa, Montebianco, Karamel ve Moncheri. Bu lezzetli tatlıların yanı sıra Baylan'da Makaron (macaron) ve çikolata satışları

da yapılıyor

 

Manşetler

Otel dolulukları artıyor, ama gelir maliyetin gerisinde
RAMS Global ve Marriott’tan İstanbul ve Gaziantep’e yatırım
Pekin Turizm'in sahibi Emre Pekin 51’ci yılını Prag’ta kutluyor
Sardes ve Bintepe’ye dronla havadan koruma
İDO Ege’de büyümeye devam ediyor
Azerbaycan Turizm, Gebele destinasyonuni tanıttı
Singapore Airlines'tan uçak içine 100'den fazla menu 
Pilot kokpitte dehşet saçtı diğer pilotu bıçakladı
120 ülke mücevher sektörü içinİstanbul’da bir araya geldi
124 üniversite THE 2027 sıralamasına girdi