İstanbul'dan Paris'e nostaljik yolculuk

İstanbul-Paris Turistik Treni yarın yeniden yola çıkıyor. “İstanbul-Paris 2” seferiyle Halkalı’dan hareket edecek olan 14 vagonlu tren, 52 yolcusuna Avrupa’nın kalbine nostaljik ve konforlu bir yolculuk sunacak.

İSTANBUL - İstanbul-Paris Turistik Treni yarın yeniden yola çıkıyor. “İstanbul-Paris 2” seferiyle Halkalı’dan hareket edecek olan 14 vagonlu tren, 52 yolcusuna Avrupa’nın kalbine nostaljik ve konforlu bir yolculuk sunacak.Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, eylül, ekim ve kasım aylarında düzenlenecek özel seferlerin programını da açıkladı.

İstanbul-Paris Turistik Treni, yarın “İstanbul-Paris 2” sefer adıyla Halkalı İstasyonu’ndan hareket edecek. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, turistik trenin saat 10.25’te yola çıkacağını açıkladı.

Paris’e nostaljik yolculuk

Macaristan Ulusal Demiryolu Şirketi MAV tarafından planlanan seferler kapsamında, Paris-İstanbul güzergâhında bu yıl eylülde üç, ekim ve kasım aylarında ise birer tren yolculuğu yapılacak.

Mayıs ayında düzenlenen ilk iki seferin başarıyla tamamlanmasının ardından, eylül ayının ilk özel treni “Balkan Explorer 2” adıyla dün gece Kapıkule’den Türkiye’ye giriş yaptı.

Uraloğlu, trenin Kapıkule-Halkalı hattında TCDD Taşımacılık AŞ tarafından işletildiğini belirterek, “Ülkemizden ‘İstanbul-Paris 2’ sefer adıyla yola çıkacak olan tren, Kapıkule’den çıkış yaparak Paris istikametindeki uluslararası yolculuğuna devam edecek. Avrupa’nın kalbine konforlu ve nostaljik bir seyahat fırsatı tanıyan 14 vagonlu tren, 52 yolcuya unutulmaz bir deneyim sunacak” dedi.

Sefer takvimi belli oldu

Bakan Uraloğlu, yılın geri kalanında gerçekleşecek özel tren seferlerinin takvimini de açıkladı:

* 14 Eylül: “Constellation” adlı tren Kapıkule’den giriş yapacak, 15 Eylül sabahı Halkalı’dan ayrılacak.

* 17 Eylül: Türkiye’ye ulaşacak “Paris-İstanbul 2” treni, 18 Eylül’de “Latitudes 1” adıyla dönüş seferine çıkacak.

* 20 Ekim: “Latitudes 2” ismiyle Kapıkule’den Türkiye’ye girecek tren, 21 Ekim akşamı “Marmara” adıyla yola çıkacak.

* 1 Kasım: Yılın son özel treni “Balkan Explorer 3” adıyla Türkiye’ye giriş yapacak, 3 Kasım’da “Chastels of Transilvania” ismiyle yolculuğuna devam edecek.

Bu özel seferlerin, hem turizme katkı sağlaması hem de İstanbul’dan Avrupa’ya nostaljik tren yolculuğu geleneğini güçlendirmesi bekleniyor.

Manşetler

İTF 2026, Türkiye turizmine ivme kazandıracak
TÜRSAB, seyahat sitelerine erişim engeli talep etti:
TÜİK turizm verileri: Tatili kısalttık, harcamayı artırdık!
Air Astana, yapay zeka destekli yönetime geçti
Babadağ’da 194 binin üzerinde yamaç paraşütü uçuşu
Türk Turistin Midilli Ekonomisine Katkısı 80 Milyon Euro
Eurowings’ten 2026’ya uçakta internet, ödül ve yeni hatlar
Sabiha Gökçen Avrupa bağlantılarına Slovenya’yı da ekledi
Alman bisikletçiler Roma su kemerlerini görmek için pedallıyor!
Türkiye Ekonomisine 1 Milyar Dolar Üretim Katkısı Sağladık