İstanbul'a yeni havalimanı 2023'te

Bakan Yıldırım, 2023 yılına kadar İstanbul’a yeni bir havalimanı inşa edeceklerini, toplam yolcu sayısının 165 milyondan 375 milyona çıkaracaklarını söyledi.

İSTANBUL- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 2023 yılına kadar İstanbul’a yeni bir havalimanı inşa edeceklerini, Türkiye’de iç ve dış hatlarda seyahat eden toplam yolcu sayısının 165 milyondan 375 milyona çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Yerli uçakla ilgili yasal düzenlemenin tamamlandığına dikkat çeken Yıldırım, “Amaç kendi uydumuzu ve uçağımızı sıfırdan yapmak” diye konuştu.
Atatürk Havalimanı’ndan Devlet Hava Meydanları İşletmesi kurtarma ve Yangın İstasyonu binasının açılışına katılan Bakan Yıldırım, Türkiye'nin ulaştırma ve havacılık alanındaki hedeflerini anlattı. 2023 yılına kadar havayolu kullanarak seyahat eden yolcu sayısının 165 milyondan, 375 milyona çıkarmayı amaçladıklarını vurgulayan Bakan Yıldırım, “Bunun için İstanbul’da yeni bir havalimanı olacak. Tek başına İstanbul’un taşıyacağı yolcu sayısı 150 milyon olacak. Türkiye’nin şu anda gerçekleştirdiği toplam yolcu sayısını 2023'te sadece İstanbul gerçekleştirecek. Ayrıca orta büyük ve bölgesel jetlerle birlikte 750 uçaklık ticari bir filoya ulaşacağız. Bugünkü filonun iki katı olacak. Hedefler iddialı. İddialı ülkeye iddialı hedefler yakışır” dedi.
Bakanlığını yeniden yapılanması çerçevesinde Uzay ve Uçak Havacılık Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nün kurulduğunu vurgulayan Yıldırım, “Bu genel müdürlüğün amacı hem kendi uydumuzu yapmak. Hem de kendi uçağımızı sıfırdan projelendirip, yapımını gerçekleştirmektir. Bunun için bir süreden beri ön hazırlık yapılmaktaydı. İlgili tüm kurumları bir araya getirerek, tüm milletin heyecanla beklediği üstün teknoloji ve yüksek katma değer sağlayan projeyi üretmek istiyoruz. Ülkemizi süper lige çıkaracak önemli projeyi birlikte başaracağız” ifadelerini kullandı.

Manşetler

Tur şirketi iflas etti, 600 kişi Umre'de mağdur oldu
Fas turizme 3,5 milyar avro yatırım yapıyor
Ekonomi sınıfına yatırılabilen koltuklar geldi
Gemide yapılan düğün töreni gökyüzüne taşındı
Ordu'daki tarihi Aya Nikola adası turizme kazandırılacak
Süper zenginler Türkiye ekonomisinin 2,5 katını saklıyor
Anadolu'nun 106. yıl dönümü için 1920 Koşu Yarışı
Hawaiian Airlines pilotları sakallarını tıraş edecekler
Petrole gelen sürekli zam pazarcı esnafı zorluyor
Hayırsızada’dan günümüze 'köpeksizleştirme siyaseti'