İstanbul’a 3 katlı tünel ihalede

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun seçim vaatleri arasında yer alan, İstanbul Tüneli Projesi’nde etüt, proje ve mühendislik hizmetleri için 23 Aralık’ta yapılıyor.

İSTANBUL- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun seçim vaatleri arasında yer alan, İstanbul’un trafiğini rahatlatmak amacıyla hazırlanan 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi’nde etüt, proje ve mühendislik hizmetleri için 23 Aralık’ta yapılıyor.

İhale sürecinin ardından 1 sene içinde mühendislik projelerinin tamamlanması planlanıyor. Yap-İşlet-Devret modeliyle yapımına başlanmasının ardından 5 sene içinde tamamlanması hedeflenen tünelin kullanıma geçmesiyle Avrupa Yakası’nda İncirli’den, Anadolu Yakası’nda Söğütlüçeşme’ye, 31 kilometre uzunluğunda 14 istasyondan oluşacak hızlı metroyla yaklaşık 40 dakikada ulaşılacak. Tünel, 9 metro hattıyla, TEM Otoyolu, E-5 Karayolu ve Kuzey Marmara Otoyolu ile entegre edilecek.
 

Manşetler

Uçakta olay çıkaran sarhoş yolcuya 10 ay hapis cezası
KKTC'de isyan durulmuyor: Meclis 'kilitlendi'
Schengen 'karaborsası' sürüyor, bot kullanımına önlem
L’Étape Türkiye ile üçüncü kez İstanbul’da
Kemer turizm sezonunu rengarenk açacak
Kadın kadına türküler Antalyalılları coşturdu!
Ornito turizmi için Manavgat Irmağı'nda kuş gözlemi yapıldı
7. Mardin Bienali Sanatçıları Açıklandı
Afganistan, turizmi canlandırmak için E-Vize sistemini başlattı
Bayburt Kalesi'nde tarih gün yüzüne çıkarılacak