İsrailliler Türk imajını anlatacak

İsrailli 2 bilim adamı, ERÜ Türk Dünyası Araştırmaları Merkezi'nin düzenlediği '1. Uluslararası Selçuklu Sempozyumu'nda sunum yapacak.

KAYSERİ - İsrailli 2 bilim adamı, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Türk Dünyası Araştırmaları Merkezi'nin düzenlediği '1. Uluslararası Selçuklu Sempozyumu'nda sunum yapacak.
İsrail Hebrew Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rehven Amitai, sempozyumda "Moğal Hakimiyetindeki Anadolu Selçuklu Devletinde Memluk Müdahaleleri: İnce Diplomasi, Askeri Müdahale, Nihai Başarısızlık", Haifa Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Yehoshua Frenkei de "Türkler'in Değişen İmajı ve Yeni İslami Hukuksal Siyasal Tartışma" konularında bilgi sunacak.
Amitai, sempozyuma davet edilmesinden dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Burada gerçekten çok iyi karşılandık. Selçuklular, dünya tarihi ve bölge tarihi için çok önemli. Biz de bu manada bir diyalog sürecinin bir parçası olduğumuz için çok memnunuz. Buraya geldiğimiz günden beri çok iyi karşılandık. Türk konukseverliğini biliyorduk ancak konukseverliğin çok ileri düzeyde olduğunu gördük" açıklamasında bulundu.
Haifa Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Frenkei de, Selçuklu savaşçılarının İranlılar tarafından nasıl sıcak karşılandığı ve batıya geçişlerinde nasıl kolaylık sağlandığı konusunda sunuş yapacağını belirterek, "Akademisyenler, bu sempozyumda kendi aralarında bir diyalog oluşturacak. Burada bunun zemininin olduğunu görüyorum" dedi.
Türkiye'deki 43 üniversite ile 27 ülkeden 332 bilim adamının katıldığı, Türkçe, Arapça, Farsça, Rusça ve İngilizce dillerinde 330 bildirinin sunulacağı sempozyum, 30 Eylülde sona erecek.

Manşetler

Antalya Foodfest'in mottosu; "Her sofra bir hikaye!"
Salomon Çeşme Yarı Maratonu’nda ödüller verildi
Antalya ormanlarında piknik yapmak yasaklandı
Yüreğimizde hayat boyu yaşayan Anneler'in Günü Kutlu Olsun!
Tibet'in beyaz ziyafeti: Shoton veya Yoğurt Festivali
Gılgamış: Ölümsüzlüğü arayan Kral
Alanya Kızılkule Cup’ta 60’tan fazla takım sahaya çıkacak
THY nisan ayında 7,2 milyon yolcu taşıdı
Tahtalı Run to Sky’da 14 ülkeden 501 koşucu koşacak
Mahkeme Yerebatan Sarnıcı'nın Vakıflar'a devrini durdurdu