İsot, gençlik iksiri içeriyor

Şanlıurfa'da kadınların mutfaktaki vazgeçilmezi olan Urfa isotunun ilaç vazifesi gördüğü belirtildi. Uzmanlar, isotun mideye zararı değil faydası olduğunu söyledi.

ŞANLIURFA -Şanlıurfa'da kadınların mutfaktaki vazgeçilmezi olan Urfa isotunun ilaç vazifesi gördüğü belirtildi. Uzmanlar, isotun mideye zararı değil faydası olduğunu söyledi.
Şanlıurfa Tarım İl Müdürlüğü yetkililer, yapılan araştırmalarda Şanlıurfa isotta antioksidan maddesinin fazla bulunmasından dolayı yiyenlerin daha genç kaldığını belirtti. Yetkililer, bundan dolayı yurt içi ve dışından genç kalmak için alınarak kullanılan ilaçlar yerine isot tüketmelerini istedi. Yetkililer, "İsot Şanlıurfa'yı Türkiye ve dünyaya tanıtan bir ürünümüzdür. Şanlıurfa biberi bir taze tüketilirken bir taraftan baharat olarak tüketiliyor bir taraftan Almanya, Hollanda, Fransa ve Azerbaycan'a kadar ihraç ediliyor. Şanlıurfa isotunun kendine has bir acılığı var. Capiscin maddesinden meydana geliyor. Bu madde sayesinde mide ve bağırsak da dezenfektan görevi yapıyor" diye konuştular.

Manşetler

Uçakta 4 saniyelik ölümlü türbülansa yolcular dava açtı
Ölüdeniz'e yaya girişi 150, otomobille giriş 750 lira oldu
 Virüslü yolcu gemisi Kanarya Adaları'na demirleyecek
Sani Şener: Her şeyden aklandım ve geldim
Manavgat-Side destinasyonun da oteller dolu değil
Kartaca Turizm, Didim’de turizmcileri buluşturdu
Mahkeme, Royal Caribbean'a ağaç kesme izni verdi
Haiti'deki şiddet olayları, Royal Caribbean'ı kaçırdı
Havalimanı yer hizmetlerinde yeni dönem başladı
Side antik kenti Pakistanlı turistleri gözdesi oldu