İskandinav turistte yüzde 10'luk artış bekleniyor

​​​​​​​Sideli Turizmci Arif Çelikten, "İskandinav turistler tatilde en fazla harcama yapanlardır.Bu sene bir rakamın yüzde 10'luk bir artışla 620 bin olmasını bekliyoruz."

Abdurrahman Büyükkeskin
Side-Manavgat/Antalya
- Antalya'ya 2025 yılında Kuzey Avrupalı(İskandinavya) turistte yüzde 10'luk artış bekleniyor. Pandemi döneminde Antalya'ya gelen İskandinavyalı turist kaybı yüzde 93 oranında olmuştu. 
Antalya'ya gelen İskandinav Norveç, İsveç, Danimarka ve Finlandiyalı turistlerin yüzde 95'i deniz kum ve güneş konseptinde tatillerini yapıyor. İskandinav turistlerin yüzde 31'i tatillerini Alanya, Antalya Konyaaltı, Muratpaşa  Kemer,  Lara ve Side'de apart otellerde, yüzde 5'i ise ailelerin kaldığı lüks villaları kiralayarak yapıyor.  Yüzde 41'de her  şey dahil konseptinde beş yıldızlı otellerde yapıyor.  İskandinavyalı turistler   Alman ve İngiliz turistlerde sonta tatil süresince en fazla para harcama potansiyeline sahip bulunuyor.

Antalya'da İskandinav Turist Uzmanı Sideli apart otel işletmecisi  Arif Çelikten, "Yaklaşık olarak geçen sene 2024'te Antalya'ya 569 bin İskandinva turistin geldiğini söyledi. Bu sene bir rakamın yüzde 10'luk bir artışla 620 bin olmasını bekliyoruz." dedi.
Sideli Turizmci Arif Çelikten, '' Antalya turizminin can damarını birinci sırada Almanlar, ikinci sırada son 15 yıldır Ruslar, üçüncü sırada İngiliz, dördüncü sırada Polonyalılar beşinci sırada ise İskandinavlar oluşturuyor. İskandinav turistlerde tayilde en fazla harcama yapan millet esnafın vikingler dediği Norveç ve İsveçliler. '' diye konuştu. 

Manşetler

26. WTTC Küresel Zirvesi'nin ev sahibi Malta
Dubai turizm için influencer yetiştirecek
FAA, yapay zekâ ile hava trafik kontrolü deniyor
İstanbul’dan Asya’ya yeni hava köprüsü
Seyahatin yeni rotasını lezzet çiziyor: 2026’nın turları
Brussels Airlines ile Deutsche Bahn, tek bilete girdi
Haydarpaşa’nın temelinde ahşap kazıkların yüzde 80’i kayıp!
İki kıta arasında yüzmek dünyayı çekiyor
Swissport, GHI ortaklığıyla Kolombiya pazarına giriyor
THY, 2027’de Liverpool’un formasında sahaya çıkacak