DUBLİN - İzlanda'daki yanardağın faaliyete geçmesiyle hava trafiği alt üst olan ülkelerden İrlanda, yarın hava sahasını tekrar kapatıyor.
İrlanda Havacılık Kurumu (IAA), yeni kül bulutlarının tespit edilmesi nedeniyle yarın yerel saatle 07.00'den (TSİ 09.00) itibaren hava sahasının sivil uçuşlara kapatılacağını, durumun yarın öğle saatlerinde yeniden gözden geçirileceğini bildirdi.
Yetkililer, İrlanda'nın kuzeybatısında bulunan Donegal bölgesindeki havalimanının şimdiden kapatılmasına neden olan kül bulutunun, rüzgarla birlikte ülkenin diğer kesimlerine savrulmasından endişe ettiklerini belirttiler.
İzlanda'daki yanardağın yol açtığı kül bulutunun uçuş güvenliği için tehlikeli olabileceği düşüncesiyle diğer Avrupa ülkeleriyle birlikte İrlanda'nın hava sahası da bir süreliğine kapatılmış, uçuşlar 20 Nisandan itibaren sınırlı olarak yeniden başlatılmıştı.
Manşetler
Kappatur’dan 2027’de 299 Euro’dan turlar, yeni rotalar
Rusya dünya lideri: Sokaklarda 2,8 milyon kedi yaşıyor
Rayların 11 lüks efsanesi: İstanbul dünya listesinde!
İspanya turizminde kriz: Liderlik tehlikede mi?
Türk gıda ihracatçılarının ABD hedefi: 2 milyar dolar
THY’de 2027 hazırlığı: Yeni hatlar geliyor
Padişahın ahırlar amiri bir köye adını verdi: İmrahor
Gezgin gösteriş değil, özgün deneyim istiyor!
Caddebostan’ın 1600 yıllık hafızası kitap oldu
Alanya’dan Letonya’ya turizmde yeni iş birlikleri