İran karpuzunu yerleşik Almanlar kilo ile halk dilimle alıyor

Hilmi Taşar," Turfanda karpuz satışı turizm kenti Manavgat'ta satışa başlandı. Turda da İran karpuzunun kilosunu 15 liradan satıyoruz

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat/Antalya -
Antalya'nın Manavgat ilçesinde turfanda karpuzun kilosu 15 liradan alıcı buluyor. Manavgat'ta Turfan İran ithal karpuzu manavlar da ve AVM'lerin manav rezonunda kilosu 15 liradan satılmaya başladı. Manavgat Taşar Manav'in sahibi Hilmi Taşar," Turfanda karpuz satışı turizm kenti Manavgat'ta satışa başlandı. Turda da İran karpuzunun kilosunu 15 liradan satıyoruz .

Genelde turfanda İran karpuzunu turizm kentinde yerleşik yaşayan Alman,Avrupalı ve İskandinav ülke turistleri alıyor. Manavgat'ta yerleşik yaşayan bir Alman için 10 kilogramlık bir turfanda İran karpuzu toplamda 150 lira yapıyor. Buda 10 Euro. Alman ve Avrupalı yerleşik yabancılar için başta turfanda karpuz,çilek,kavunnektarin ve tropikal meyveler pahalı değil  Bizim paramız Dolar ve Euro karşısında duşük olduğu için bize pahalı geliyor. Biz turfanda karpuzu dilimle satın alırken yerleşik yabancılar kilo ile alıyor." dedi.

Manşetler

Geleneksel sanatlar ile edebiyat buluştu
Noma, yeni yönetimiyle kapılarını açıyor
Kelebeklerin10 türünden biri yaşam alanını terk etti
Roma ile Madrid arasında gerilim
Akdeniz'de 1.300 yıllık Bizans gemisi bulundu
Bedavacı “influencer”lardan bıktı, yasak koydu
TUI, yeni marka ile 'düşük maliyetli' segmente girdi
Tuna'dan Wehrmacht askerleri ve motosiklet çıkarıldı
Kruvaziyerde, suç hikayesi temalı turlar ve çikolata
Tarihin En Eski Aşkı, Eski Şark Eserleri Müzesi’nde