Irak Türkleri Konyaaltı UluslararasıFestivali'ne renk kattı!

12 ülkenin katıldığıKonyaaltı Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali'ne, birbirinden renkli ve muteşem etkinliklerin sergilendiği gösterilerle sona erdi.

ANTALYA- 12 ülkenin katıldığıKonyaaltı Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali'ne, birbirinden renkli ve muteşem etkinliklerin sergilendiği gösterilerle sona erdi. Medeniyetlerin Antalya’da ki buluşma noktası olan Konyaaltı’nda, 12 farklı ülke, dans ve müzikal gösterilerle kültür ve sanatlarını sergiledi. Konyaaltı Belediyesi ve Konyaaltı Kent Konseyi iş birliğiyle düzenlenen Konyaaltı Uluslararası Kültür Sanat Festivali’nde farklı kültürden onlarca dans ve müzik grubu sahne aldı. Rusya, Polonya, Azerbaycan, Ukrayna, Türkmenistan, Özbekistan, Kazakistan, Tacikistan, Almanya ve Kırgızistan ile Irak Türkleri ve Ahıska Türkleri, Konyaaltı Kent Meydanı’nda birbirinden renkli gösterilerle kültür ve sanatlarını sergiledi.

Festivalde Irak Türklerini temsil eden Irak Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği Çağdaş Türk Müziği Korosu Kerkük Türküleri ile dinleyecileri büyüledi. Irak Türkleri'nin açtığı stand, Antalyalıların yanısıra çok sayıda yabancı turistlerde ziyaret ederek, Irak Türklerine özgü geleneksel kıyafetleri, el sanatları, yiyecekleri ve Irak Türklerini tanıtan kitaplara büyük ilgi gösterdiler.

Konyaaltı Belediyesi Başkan Yardımcısı ve Konyaaltı Kent Konseyi Genel Sekreteri Mustafa Gürbüzfestivale katılanlara teşekkür belgesi verdive herkese teşekkürlerini sundu.

Irak Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Kürşat Çavuşoğlu:"Bu festival dünya kültürlerinin sanatını ve müziğini Antalya'da buluşturan birleştiren ve onu dostlukla yoğuran bir festivaldir. Irak Türkleri bu festivale renk kattı, kültürünü, sanatını, müziğini, geleneksel kıyafetlerini, el sanatlarını, kitap ve yemeklerini tanıttı. Şef Arzu Dede yönetiminde Irak Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği Çağdaş Türk Müziği Korosu Kerkük Türkülerini seslendirdi ve izleyenleri mest etti" dedi.

Manşetler

Turizmde, veriyle tanıtım, deneyimle sadakat
Rusya Pazarında telep arttı, Sömestir rekor kırdı!
Kesintisiz İnternet ve Yeni Kıtalararası Rotalar
Kardeşiyle evlendi, türbesi Antik Dünyanın Harikası oldu
İtalyan mutfağı, UNESCO ile korunan dünyadaki ilk mutfak oldu
Turizmin henüz tamamen yutmadığı muhteşem adalar
Kira Schikorr, Mein Schiff'in ilk kadın kaptanı oldu
En uzun rotalarda Airbus A380 ile uçmanın maliyeti nedir?
Virgin Australia’dan en uzun aktarmasız, 2800 mil uçuş
Airbus BelugaST #5 son uçuşuna hazırlanıyor