İnsan Hakları Eğitim Çalıştayı’’da ‘komşu dayanışması”

İsveç Uluslararası Yerel Demokrasi Merkezi'nde (ICLD) Çalıştay'ı 4 ülkeden 7 şehrin katılımı ile sona erdi

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
ANTALYA - Muratpaşa Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı ve 4 ülkeden 7 şehrin katıldığı İnsan Hakları Temelli Yaklaşım İleri Düzey Uluslararası Eğitim Programı kapanış çalıştayı ile sona erdi.
Antalya’da dezavantajlı toplum kesimlerine yönelik özel proje ve çalışmaları hayata geçiren Muratpaşa Belediyesi, 2021’de İsveç Uluslararası Yerel Demokrasi Merkezi'nde (ICLD) yürütülen ve İsveç Uluslararası Kalkınma İşbirliği Ajansı tarafından finanse edilen ‘İnsan Hakları Temelli Yaklaşım İleri Düzey Uluslararası Eğitim Programı’na’ kabul edildi.

İnsan haklarına dayalı bir düşüncenin belediye hizmet ve çalışmalarına entegrasyonunu amaçlayan 18 ay süren eğitim programına Muratpaşa Belediyesi’nin yanı sıra Türkiye’den Mersin Büyükşehir ve İstanbul Esenyurt belediyeleri, Arnavutluk, Gürcistan, Makedonya, Ukrayna’dan yerel yönetimlerin katıldı. İlk çalıştay, geçen yıl çevrimiçi düzenlendi. İkinci çalıştay, 16-20 Ağustos 2021’de Kuzey Makedonya'nın Başkenti Üsküp’te gerçekleşti.

Programın İsveç çalıştayına, katılımcı şehirlerin yanı sıra Stockholm, Malmö, Lund, Helsinborg’dan yerel yöneticiler, akademisyenler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Oturumlarda, Muratpaşa Belediyesi’nin Yaşlı Meclisi, Yabancı Meclisi, Turunç Masa, Türkiye’nin ilk dijital demokrasi uygulaması komsu meclisi.com, Komşu Dayanışma Sistemi gibi dezavantajlı toplum kesimlerine yönelik hizmet ve çalışmalar paylaşıldı.

Programın kapanışı ise Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşti. 13 Haziran’da başlayan çalıştayda, katılımcılar Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezleri (ASSİM), Engelsiz Kafe, Yaşlı Evleri, Kadın Danışma Merkezlerinde incelemelerde bulundu ve Alyazma Anıtı ziyaret edildi.

Manşetler

Formula 1 Türkiye'ye geri döndü: 5 yıllık imza atıldı
Babadağ Ultra Maratonu, spor, doğa ve tarihi buluşturuyor
CMO Awards 2026 kazananları açıklandı 
WTC: 2035'e kadar turizme 12.5 milyon dolar yatırım yapılacak
Rus turistlerin yerini Polonyalılar ile BDT ülkeleri aldı
23 Nisan Çocuk Bayramı buruk geçti
Başkan Grégoire: Paris'te Airbnb artık tarih oldu!
 Londra'da Uluslararası Gastronomi Film Festivali yapıldı
Dünya çocukları Antalya'da buluştu
Yerli turizm harcamaları 2025’te 555 milyar lirayı aştı