İngiltere umut kapısı oldu, garson maaşı 1.728 pound

Salgının da etkisiyle Türkiye'de ekonomik koşulların her geçen gün ağırlaşması, Brexit nedeniyle 31 Aralık'ta süresi bitecek olan Ankara Antlaşması başvurularını patlattı.

İSTANBUL- Salgın nedeniyle İngiltere’de oturum ve iş kurma olanağı sağlayan Ankara Antlaşması’na Türkiye’den başvurular haftada bini aştı. Özellikle ücretsiz eğitim isteyen aileler çoğunlukta.

Salgının da etkisiyle Türkiye'de ekonomik koşulların her geçen gün ağırlaşması, Brexit nedeniyle 31 Aralık'ta süresi bitecek olan Ankara Antlaşması başvurularını patlattı.

İngiltere'de oturum ve iş kurma olanağı sağlayan antlaşmaya bazı günlerde 400'e kadar çıktığı belirtilen başvuru sayısı haftada bini aşıyor.

Enis Behar Menda, “Türkiye'de insanların ekonominin düzeleceği konusunda umutlarını kaybetmesi başvuruları artırdı. Çocuklarının ücretsiz iyi bir eğitim alacağını düşünen ailelerin sayısı çoğunlukta” dedi.

Salgın nedeniyle başvuru kriterleri arasında yer alan meslek ve maddi kazançların kanıtlanabilir olmasının sıkıntı yarattığına dikkat çeken Menda, şunları söyledi:

RET ORANI ARTTI

“Haziranda vize merkezlerinin açılması nedeniyle başvuru sayıları birden katlandı. Meslek konusu ve maddi kazançların kanıtlanabilir olması oldukça sıkıntı yaratıyor. İngiltere İçişleri Bakanlığı bilgi vermediği için başvuru sahipleri kişisel deneyimlerini paylaşarak yanlış bilgilerin hızla yayılmasına yol açtı. Binlerce kişi buna göre başvuru yaptı, yapmaya da devam ediyor. Bu nedenle ret oranı çok yükseldi.”

GARSON MAAŞI 1.728 POUND

İngiltere'de ortalama yıllık gelirin 30.420 pound olduğunu belirten Menda, “Saatte 8.72 pound asgari ücret alan bir garsonun aylık geliri yaklaşık 1.728 pound. Sağlık ve eğitim ücretsiz, dolaylı vergiler de yok. En pahalı şey kira. Londra'da oda fiyatı aylık 500 pound” dedi.

Manşetler

FITUR 2026, En İyi Stand Ödülü'nün kazananları açıkladı.
Yörük yaşam kültürü turizmle evrensele taşınmalı!
Vizesiz Emirlikler ve Güney Amerika Keşfi
48 milyarlık dev ihale Mehmet Cengiz'e gitti
Kilim Gazetesi, Stuttgart'ta birlik beraberliğin ışığı oldu
Coffex 2026 kahvesevenleri buluşturmaya hazırlanıyor
Turizmin Kalbi Stuttgart’ta attı: CMT 2026’da rekor katılım
TransAnatolia İstanbul’dan Ankara’ya Koşuyor
FITUR Woman’da turizmin kadın liderliğini konuşuldu
Dünyada 38 milyonu aşkın kruvaziyer yolcusu bekleniyor.I