İngilizler Noel'de az harcayacak

Ekonomik krizin sert biçimde etkilediği ülkelerin arasında yer alan İngiltere'de , tüketicinin yüzde 24'ü geçen yıldan daha az harcayacak.

LONDRA- Krizin sert biçimde etkilediği ülkede, tüketicinin yüzde 24'ü geçen yıldan daha az harcayacak.
Ekonomik krizin sert biçimde etkilediği ülkelerin arasında yer alan İngiltere'de tüketicilerin bu yı,l geçen yılkine göre yüzde 7 civarında daha az alış-verişetmeyi planladığı ortaya çıktı.
Deloitte'in konuyla ilgili olarak yaptırdığı araştırmanın sonuçları, bu yılki Noel kutlamalarının İngiliz halkı açısından son yılların en zoru olabileceğini ortaya çıkardı.
2007 Noeli'inde tüketicinin harcamalarında bir önceki yıla göre yüzde 7'lik artış kaydedilirken 2008'de artış sağlamak bir yana, aynı oranda düşüş yaşanmasının zorlukların kanıtı olacağına dikkati çeken araştırmacılar, tüketicinin yüzde 24'ünün geçen yıldan daha az harcayacağını bildirdiğine işaret etti.
Ankete katılanlar arasında harcamalarında değişiklik yapmayacağını belirten tüketicinin oranı yüzde 57 olurken geçen yıla göre daha fazla harcayacaklarını belirtenlerin oranı ise yüzde 19'da kaldı.
Ülkede her bir yetişkinin Noel harcamasının ortalama 655 sterlin civarında olacağı, bu miktarın harcanacağı kalemleri ise hediyeler, sosyal faaliyetler, yiyecek-içeceğin oluşturacağı belirtiliyor.
Bu Noelde daha az harcamayı planlayan İngilizlerin en büyük kesinti kalemini ise sosyal faaliyetlerin oluşturacağı, İngilizlerin bu yıl daha az Noel partisi düzenleyip Noel kutlamaları için dışarda harcadıkları parayı azaltmayı birinci hedefe koyduğu belirtiliyor.

Manşetler

​​​​​​​Aileler mutfaklarını 'ev restoranı'na çeviriyorlar
Kızıllı, “palamut turizmi” için turistleri bekliyor
Side antik kentte yaşlı Almanlar için kültür turları başladı
Akseki'nin Çimili Keçi Peyniri Coğrafi İşaretli oldu
IIFF'nin bu yılki teması: “Sürdürülebilirlik"
Dünyanın en iyi 100 şehri içinde İstanbul yer aldı
Marsilya’da 1 Euro’ya gurme yemekler yiyebilirsiniz!
Turistik Tuz Ekspresi 10 bin ziyaretçiyi Çankırı’ya taşıdı
2026'da iş seyahatleri ve MICE nereye gidiyor?
Noel tatilinin gözdesi Antalya'ya Alman ve Rus akını