BERGERAC- Fransanın Bergerac Havalimanında 55 yaşındaki İngiliz kadın Nottingham'a gitmek üzere Ryanair uçağına binerken x-ray cihazında görülünce açılan çantasında bombayla yakalandı. Bomba ihma ekipleri hava limanına çağrılırken bütün terminal sahası boşaltıldı. Bomba uzmanları bombayı en yakın bir boş alana götürerek patlattı. Bombanın içindeki patlayıcılarının bozulması nedeniyle pek büyük bir infilak olmadı. Bombalı turisti sorgulayan Fransız polisinin onunla ilgili nasıl bir işlem yapacağıni kestiremedi.
KOCASI BİT PAZARINDAN ALMIŞ
Yolcu kadın 37 mm lik bu bombayı bit pazarından kocasına hediye olarak almıştı, Bu bombanın özelliği ise ikinci dünya savaşından kalma Amerikan malı olmasıydı.
BENZER OLAYLAR OLMUŞTU
Benzer bir bombanın en son yaptığı bir hasar ise tam 17 kişinin yaralanması oldu. Bir inşaat çalışması sırasında üzerinden dozer geçen savaş artığı bir Amerikan bombası infilak etmiş ardından çoğu haif yaralı ve son derece korkmuş 17 kişi bırakmıştı.
SAVAŞTAN KALAN BOMBALAR
Avrupanın birçok yerinde hala savaştan kalan patlamamış bombalar bulunuyor. Aradan geçen 60 seneye rağmen çoğu patlamaya hazır duruyor. Özellikle inşaat çalışmaları sırasında patlayan bombalar en son Berlin'de 1994 yılında 3 inşaat işçisini ve yoldan geçen 8 kişinin canını almıştı. Gelibolu'da olan her orman yangınında Çanakkale harbinden kalan bombaların patladığı biliniyor.
Manşetler
Savaş, Fransızların yaz tatili planlarını etkiledi
Yapay zekâ, 2046’ya kadar seyahati şekillendirecek
Kanarya Adaları'nda otellerin yatakları ayarlanabilir olacak
Alman havayolu, Lufthansa 100'ncü yılını kutladı,
Kanarya Adaları, video oyunu ile genç turistleri hedefledi
TUI: Almanların çoğu daha sağlıklı tatil yapmak istiyor
Ham bakanlık, hem basının hafızası: Orhan Birgit
Meksika Dünya Kupası için otel iptallerini konuşuyor
Kos’un 302 yıllık ikonik İbrahim Efendi Camii yenilendi
Antalya'da Turizm Haftası minyatür ve tezhip sergisiyle başladı