ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
ANTALYA- Doğuştan yürüme engelli olan Mustafa Öztürk, engellilere karşı duyarlılık gösterdiği için usta sinema ve tiyatro oyuncusu Ilyas Salman'a teşekkür borçlu olduğunu söyledi. Antalya Yürüme Engelliler Dayanişma Derneği sözcüsü Mustafa Öztürk, İlyas Salmanın sanatçılara çağrısının önemli olduğunu belirterek engelli sorunlarina karşı sinema sanatçılarından destek beklediklerini bildirdi.
Ülkenin her tarafinda olduğu gibi engellilerin en önemli sorununun 'Engellilerin geçeceği yerlere kaldırımlara araç konmasıdır. Kamuda ve özel sektörde bir iş başvurusunda veya bir sorununu anlatmada engeliyi hiç dinlemeden dilenci muamamelesi yapılarak 1 lira yada 5 lira eline sıkıştırılarak başlarından uzaklaştırmak. engellilere sahip çıkılmasındasında ve farkındalık oluşturulmasında sinema oyuncularına büyük işler düşüyor.
Bu konuda başta Ilyas Salman, merhum Sümer Tilmaç, Abdullah Şahin, Hülya Koçyiğit, Türkan Şoray, Talat Bulut, Bulut Aras, Kenan İmirzalioğlu, Uğur Yücel'in rol model olduğunun altını çizen, “Sinema oyuncularimiz biz engellilerimiz için moral ve hayata tutunma kaynağı. İlyas Salman'in engellilere karşı işten ve samimi olmasi bize çok moral oluyor” dedi.
Manşetler
Gran Canaria'da yankesici alarmı
Dertour, Hotelplan ile birleşti, İsviçre'de 17 acentesini kapatıyor
Hollandalıların İspanya'ya seyahat talebi düşüşe geçti
Dünya Milyarderleri Listesi, 2025'in En Zenginleri
Şekerci Cafer Erol, Cartier’i geçip Londra’ya girdi
Vergi teklifi yasalaştı; cezalar arttı!
Pos vurgununa önlem geliyor!
Emlak vergisi önceki yılın iki katını geçemeyecek
Elektrikte yeni dönem: Türkiye genelinde zorunlu olacak
Milyarderler kulübü büyüyor!