İlk İslami moda fuarı İstanbul'da

İstanbul'da, "İslami Moda ve Aksesuarları İhtisas Fuarı" açılacak. Ekimde açılacak fuarda, 2010 yılı tesettür moda trendleri sergilenecek.

ANKARA -İstanbul'da, "İslami Moda ve Aksesuarları İhtisas Fuarı" açılacak. Ekimde açılacak fuarda, 2010 yılı tesettür moda trendleri sergilenecek.



Fuarı düzenleyen Demos Fuarcılık Organizasyon Firmasının Genel Müdürü Hüseyin Arslan, dünyanın ilk İslami moda fuarının İstanbul'da düzenleneceğini belirterek, tekstil sektörünün krizden tesettür fuarıyla çıkacağını savundu.
Hazırlıkların tüm hızıyla sürdüğü fuarın, İstanbul Fuar Merkezi'nde 1 Ekimde açılacağını ve 4 Ekime kadar devam edeceğini bildiren Arslan, fuarın, yurt içi ve yurt dışındaki tesettür ürünleri üreticilerinden yoğun ilgi gördüğünü kaydetti.



Fuarda, 2010 İslami moda trendlerinin sergileneceğini ifade eden Arslan, tesettür ürünleri üreticileri, perakendeci ve toptancılar ile yurt dışındaki İslami kıyafet ithalatçılarının fuarda bir araya geleceklerini belirtti.
Tesettür fuarının, ülkenin tekstil ihracatına yeni bir açılı m getirmesini beklediklerini anlatan Arslan, fuarın, yurt dışı tanıtım çalışmalarıyla 3 bin yabancı profesyonel ziyaretçiyi ve yurt içi tanıtım çalışmalarıyla da 12 bin yerli ziyaretçiyi ağırlayacağını bildirdi.



Arslan, fuara katılacak yerli üreticilerin ciddi ihracat bağlantıları yapacağı etkinlikte, gelecek profesyonel ziyaretçilerin, 2010 yılının sezon ürünlerini seçme imkanı bulacaklarını kaydetti.
Katılımcı firmalar ve modacıların yeni sezon kreasyonlarını, stantların yanı sıra defileler ile de tanıtma imkanı bulacaklarını ifade eden Arslan, tasarımcılar ve firmaların 2010 şal, eşarp, pardösü ve manto tasarımlarıyla yarışmalara katılabileceklerini belirtti.



Arslan, tesettür kıyafetlerin yanı sıra konsepte uygun olan pantolondan gelinliğe, gece kıyafetlerine ve çocuk kıyafetlerine kadar her türlü ürün ün sergileneceği fuarın, yurt dışı tanıtımlarının, İran, Suriye, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Irak, Libya, Fas, Türk cumhuriyetleri, Lübnan, Mısır, Ürdün, Malezya, Endonezya, ABD, Fransa, Kanada ve Almanya'da yapıldığını bildirdi.

Manşetler

Üç meslek grubuna daha yeşil pasaport geliyor
Manavgat’ta bal zamanı: Üreticiler festivalde buluştu
Çıralı’da 117 yuvadan 3 bin 500 caretta denize ulaştı
Kışın buğday, yazın halı: Killik tarlalarında renk şöleni
Haaland’dan Norwegian’a “Atkuyruğu” davası
AB'nin yeni kabin bagajı kuralları ne zaman yürürlüğe girecek?
Bakan Ersoy ve THY buluştu: Turizmde rota genişliyor
Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyon eylülde yüzde 3,8'e yükseldi
Captain Arctic Kuzey Kutbu’na rüzgarla sefere çıkıyor
Almanya'nın en zenginleri listesinde 3 Türk yer aldı