KASTAMONU / ÇANKIRI - Kastamonu-Çankırı sınırlarında bulunan Ilgaz Dağı'nda, Türkiye Kayak Federasyonu'na ait tesisteki telesiyej, belgelerinde eksiklik sebebiyle geçici olarak kullanıma kapatıldı.
Kar kalitesi, pist ve konaklama imkanları bakımından Türkiye'nin önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan Ilgaz Dağı Milli Parkı'nda kullanımda olan telesiyej ile ilgili denetim yapıldı.
EVRAKTA EKSİKLİKLER BELİRLENDİ
Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerde, Türkiye Kayak Federasyonu'na ait tesisdeki telesiyejde evrakında eksiklikler tespit edildi.
Ilgaz Dağı Milli Parkı içerisinde bulunan Ilgaz-2 Yurdun Tepe Kayak Merkezi'nde bulunan telesiyejin ise kullanıma açık olduğu belirtildi. Öte yandan, Türkiye genelinde telesiyejlerle ilgili denetimlerin devam ettiği ve uygunsuzluk tespit edilen yerlerin kullanıma izin verilmeyeceği öğrenildi.