İDO, Adalar'ı Dentur'a bıraktı

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) kendisi açısından verimli görmediği Yalova-Adalar hattını Dentur Avrasya Grup'a verdi.

İSTANBUL- İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) kendisi açısından verimli görmediği Yalova-Adalar hattını Dentur Avrasya Grup'a verdi. Yalova Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan ek protokole göre, 'kullanılmayan ve tarifeli sefer yapılmayan alanın, Adalar seferlerinin yapılabileceği şekilde Yalova Belediyesi'ne tahsisi' için İDO, hattın işletilmesine talip olan firmalarla biraraya geldi.
Haberci com'un haberine göre İDO, geçtiğimiz hafta sonunda Yalova-Adalar hattına talip olan firmalardan DENTUR Avrasya Grup ile anlaşmaya vardı. Bu gelişmenin ardından önümüzdeki bir hafta içinde imtiyaz hakkı Yalova Belediye'nde olacak şekilde taraflar arasında 'uygunluk protokolü' yapılacak.
Anlaşmanın yürürlüğe girmesiyle birlikte Kartal iskelesinin bulunduğu yerin fiziki yapılanması tamamlanacak ve ilgili bakanlık ile genel müdürlükten onaylar alındıktan sonra Yalova-Adalar hattı deniz ulaşımına açılacak.
Yalova Belediyesi tarafından hayata geçirilmesi için çalışmaların sürdüğü Yalova-Adalar gemi seferleri için Dentur Avrasya, Mavi Marmara ve Turyol talip olmuştu.

Manşetler

FAA, yapay zekâ ile hava trafik kontrolü deniyor
İstanbul’dan Asya’ya yeni hava köprüsü
Seyahatin yeni rotasını lezzet çiziyor: 2026’nın turları
Brussels Airlines ile Deutsche Bahn, tek bilete girdi
Haydarpaşa’nın temelinde ahşap kazıkların yüzde 80’i kayıp!
İki kıta arasında yüzmek dünyayı çekiyor
Swissport, GHI ortaklığıyla Kolombiya pazarına giriyor
THY, 2027’de Liverpool’un formasında sahaya çıkacak
Royal Caribbean'ın Baş Köpek Subayı "Dolly"
Hidrojenle çalışan Viking Astrea, denize indirildi