IC Holding, 14.9 Milyar Dolarlık Havaalanı ihalesinde finalde

Vietnam'da yapılması planlanan Long Thanh Uluslararası Havaalanı ihalesinde Türk şirketi İC Holding, 14.9 milyar dolarlık ihaleyi kazanmaya çok yakın.

HO CHI MİNH - Vietnam'da yapılması planlanan Long Thanh Uluslararası Havaalanı ihalesinde Türk şirketi İC Holding, 14.9 milyar dolarlık ihaleyi kazanmaya çok yakın. Long Thanh Uluslararası Havaalanı, Vietnam'ın Ho Chi Minh şehrinin planlanan ikinci havaalanı olacak.
Şehir merkezinin yaklaşık 40 km doğusunda yer alan havalimanı, sonunda 4 pist içerecek ve yılda 100 milyondan fazla yolcuya hizmet verecek. Havalimanı, dünyanın en büyük havalimanlarından biri olacak. İhalede Türk şirketi IC İçtaş İnşaat Sanayi ve Ticaret Grubu da yer alıyor. İhalenin 4 Ağustos tarihinde açıklanması bekleniyor. 

İştegundem'in edindiği bilgilere göre IC İçtaş'ın içinde bulunduğu konsorsiyum ihalede kazanmaya çok yakın. Suudi Arabistan'da ihaleyi kazanmıştı Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’daki King Khalid Uluslararası Havalimanı’nın yeni mühendislik ve yapım ihalesini IC İçtaş İnşaat ve ortağı Al Rashid Trading & Contracting Company (RTCC) geçtiğimiz aylarda kazanmıştı.

Manşetler

2025'te en fazla iletişim yapan sektör hangisi?
AVM sektöründe, ciro artsa da reel daralma yaşandı!
Alkollü içkilerin satışına ve tanıtımına yasak geliyor
Tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti
Reklamverenler Derneği yeni yönetimini seçti
Türkbükü'nde turizm tesisinde kapasite artışına onay
Bodrum’daki otel projesi için düğmeye basıldı
Gurme pazarında Çin rakiplerini geride bıraktı
13 günlük savaşın Türkiye'ye maliyeti 30 milyar doları aştı
THY Genel Müdürü Bilal Ekşi'nin aylığı 2 milyon 416 Bin TL