İbradı'nın Ekşi Tarhana Çorbası Altınbeşik Mağarası'nda tanıtıldı

İbradı Belediyesi, ilçesinin yöresel ürünleri ve damak lezzetlerinin tanıtımını dünya ünlü Altınbeşik Mağarasında yapıyor.

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat/Antalya -
Antalya'nın İbradı ilçesi İbradı Belediyesi, ilçesinin yöresel ürünleri ve damak lezzetlerinin tanıtımını dünya ünlü Altınbeşik Mağarasında yapıyor.
Her yıl 80 ile 100 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği İbradı'nın Ürünlü Mahallesinde bulunan Türkiye'nin en uzun su içi mağarası ünvanına sahip Altınbeşik Mağarası dünyanın ikinci en uzun mağarası kabul ediliyor.

İbradı Belediye Başkanı Av. Serkan Küçükkuru,'' Ünlü Şef Hazer Amani Altınbeşik mağarasında geleneksel lezzetimiz sofralarımızın vazgeçilmezi etli Ekşi Tarhana çorbasını pişirdi.Yöremizin alternatif turizmin gözbebeği olması için tanıtım organizasyonlarımız devam ediyor. İbradı ve Altınbeşik Mağarasının tanıtımlarının yurtiçi ve yurtdışı fuarlarında tanıtımlarını yapacağız. bu yıl Altınbeşik Mağarası 100 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etti. ''dedi.

Manşetler

Kemer Beldibi Yolu turizm sezonuna kadar yenileniyor
FITUR 2026, En İyi Stand Ödülü'nün kazananları açıkladı.
Yörük yaşam kültürü turizmle evrensele taşınmalı!
Vizesiz Emirlikler ve Güney Amerika Keşfi
48 milyarlık dev ihale Mehmet Cengiz'e gitti
Kilim Gazetesi, Stuttgart'ta birlik beraberliğin ışığı oldu
Coffex 2026 kahvesevenleri buluşturmaya hazırlanıyor
Turizmin Kalbi Stuttgart’ta attı: CMT 2026’da rekor katılım
TransAnatolia İstanbul’dan Ankara’ya Koşuyor
FITUR Woman’da turizmin kadın liderliğini konuşuldu