Ibiza’nın sahilin de fazla şezlong şikâyeti

Ibiza’nın kuzeyinde yer alan Cala d’en Serra plajında, yetkili sayının üzerinde şezlong ve şemsiye yerleştirildiği iddiası gündeme geldi.

İBİZA - Ibiza’nın kuzeyinde yer alan Cala d’en Serra plajında, yetkili sayının üzerinde şezlong ve şemsiye yerleştirildiği iddiası gündeme geldi. Şikayetler sosyal medyadan duyurulunca ulusal basında yer alarak dikkat çekti.
Çevreci dernek Amics de la Terra, durumu belgeleyen bir fotoğrafla birlikte sosyal medya üzerinden kamuoyuna duyuruda bulundu. Bunun üzerine Sant Joan Belediyesi’ne bağlı yerel polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Resmî verilere göre bu plajda en fazla 18 şezlong ve 9 şemsiye bulundurulmasına izin veriliyor. Ancak Amics de la Terra’nın yayımladığı görüntüde 30 şezlongun çiftler halinde, aralarına birer şemsiye yerleştirilmiş şekilde dizildiği görülüyor. Bu durum, belediye tarafından belirlenen sınırların açıkça aşıldığını ortaya koyuyor.

Dernek paylaşımında şu soruyu da yöneltiyor: “Eğer bu koy hem vahşi doğasını koruyan hem de küçük ve yerlilerce çok sevilen bir yer ise, neden burada bir plaj barına izin verildi?” Cevapları ise sert: “Her zaman olduğu gibi, birkaç kişinin ticari çıkarı her şeyin önünde.”

Olay, adada aşırı turizm ve doğal alanların korunması konusundaki tartışmaları yeniden alevlendirmiş görünüyor.

Manşetler

Pos vurgununa önlem geliyor!
Emlak vergisi önceki yılın iki katını geçemeyecek
Elektrikte yeni dönem: Türkiye genelinde zorunlu olacak
Michelin Yıldızlı restoran sayısı 17'ye yükseldi!
Türkiye’nin 2025 mutfak merakı; viraller, yöreler, egzotikler
Hediye Güral: Turizmde yeni temalar gelişiyor
Bakan Ersoy: İstanbul dünyanın bir numaralı gastronomi şehri
FITUR'da kadın liderliği için platform rolü araştırılacak.
78 valiz boş geldi, yolcular sinir krizi geçirdi!
Ruslar turistler birinciliği Almanlara kaptırdı!