Iberia siber saldırıda müşteri verilerinin etkilendiğini bildirdi

Iberia Havayolu'nun tedarikçilerinden birine yapılan saldırı, kişisel bilgilerin ifşa olmasına yol açtı

MADRİD- Iberia, bir tedarikçisine yönelik gerçekleştirilen siber saldırının ardından birçok müşterisini etkileyen bir veri ihlali konusunda uyarıda bulundu. Havayolu şirketi, “önemli uyarı” başlıklı bir e-posta göndererek bazı kişisel bilgilerin gizliliğinin ihlal edildiğini kabul etti; ancak saldırganların giriş şifrelerine veya banka kartı verilerinin tamamına eriştiğine dair bir bulgu bulunmadığını vurguladı.

Erişilen bilgiler ve mevcut değerlendirmenin çerçevesi

Şirketin açıklamasına göre saldırganlar, ad ve soyad, e-posta adresleri ile Iberia Club sadakat programına ait kart numaralarına erişmiş olabilir. Iberia, banka bilgilerine ilişkin verilerin kullanılabilir olmadığını ve olayla bağlantılı herhangi bir dolandırıcılık tespit edilmediğini özellikle belirtti.

Güvenlik protokolleri devrede – Yetkili kurumlara bildirim yapıldı

Sorunun tespit edilmesinin ardından Iberia, güvenlik protokollerini devreye alarak müşteri hesaplarındaki kritik değişiklikleri – örneğin e-posta adresi güncellemelerini – geçici olarak durdurdu. Ayrıca, yürürlükteki mevzuat gereği olay, İspanya Veri Koruma Ajansı başta olmak üzere ilgili otoritelere bildirildi.

Tüketici örgütünden uyarı: Dikkatli olunmalı

Tüketici örgütü FACUA, olayın kapsamına dikkat çekerek müşterileri beklenmedik e-postalara veya telefonlara karşı temkinli olmaya çağırdı. Örgüt, siber saldırganların ele geçirilen verileri kimlik avı girişimleri ya da başka dolandırıcılık yöntemleri için kullanmaya çalışabileceğini hatırlattı.

Manşetler

Türkiye'deki en iyi 5 vejetaryen ve vegan restoran
Türkiye, AB ile vize serbestisi için 6 kriterli çalışma başlattı
Geleneksel sanatlar ile edebiyat buluştu
Noma, yeni yönetimiyle kapılarını açıyor
Plajlarda yeni dönem
Kelebeklerin10 türünden biri yaşam alanını terk etti
Roma ile Madrid arasında gerilim
Akdeniz'de 1.300 yıllık Bizans gemisi bulundu
Bedavacı “influencer”lardan bıktı, yasak koydu
TUI, yeni marka ile 'düşük maliyetli' segmente girdi