İBB'nin milli tekneleri Avrasya Boat Show'da sergilenecek

Yerli ve yabancı en prestijli markaların yer alacağı Avrasya Boat Show fuarına İstanbul Büyükşehir Belediyesi de tam kadro katılıyor.

İSTANBUL - Dünya denizcilik sektörünün en büyük ikinci fuarı CNR Avrasya Boat Show, 23 Şubat - 3 Mart tarihleri arasında 14. kez kapılarını açmaya hazırlanıyor. Yerli ve yabancı en prestijli markaların yer alacağı fuara İstanbul Büyükşehir Belediyesi de tam kadro geliyor. İBB Deniz Hizmetleri Müdürlüğü, fuarda tamamen yerli üretim olan deniz temizleme teknelerini sergilemenin yanında sektörü yakından ilgilendiren seminer de düzenleyecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığına bağlı olarak görevini sürdüren Deniz Hizmetleri Müdürlüğü, İstanbul genelinde 10 adet özel yapım tekneyle deniz yüzeyi temizliyor. Müdürlük ayrıca 31 mobil ekip ve 186 personel ile kıyı temizliği, ilave 256 personel ve özel plaj temizleme araç ve ekipmanlarla plaj temizlikleri faaliyetleri, haliç ve dere çamurlarının taranması, gemilerin atıklarının alınması ve alınan bu atıkların geri dönüşümü ile ekonomiye kazandırılması çalışmalarının yanı sıra denizlerimizin gemiler tarafından kirletilmesini engellemek amacı ile 2 adet deniz uçağı, 3 adet çevre kontrol teknesi, 4 adet insansız hava aracı ve kıyılara yerleştirilen 81 adet kamera ile denetim faaliyetlerini gerçekleştiriyor.

Diğer taraftan marinalarda uygulanan mavi kart sistemi denetimleri de Deniz Hizmetleri Müdürlüğü'nün sorumlulukları arasında yer alıyor.

CNR Expo Yeşilköy'ün 6. holünde, İBB tarafından verilecek seminerde ise sektör için yeniden düzenlenen ceza uygulamaları, mavi kart kullanımı ve denetim konuları fuarın katılımcı ve ziyaretçileri ile paylaşılacak.

Manşetler

Dünya Milyarderleri Listesi, 2025'in En Zenginleri
Şekerci Cafer Erol, Cartier’i geçip Londra’ya girdi
Vergi teklifi yasalaştı; cezalar arttı!
Pos vurgununa önlem geliyor!
Emlak vergisi önceki yılın iki katını geçemeyecek
Elektrikte yeni dönem: Türkiye genelinde zorunlu olacak
Milyarderler kulübü büyüyor!
Michelin Yıldızlı restoran sayısı 17'ye yükseldi!
Türkiye’nin 2025 mutfak merakı; viraller, yöreler, egzotikler
Hediye Güral: Turizmde yeni temalar gelişiyor