Hulda gemisi İstanbul’a geldi

105 yaşındaki bilim ve sanat gemisi Hulda, İstanbul 2010 ve Beyoğlu Belediyesi desteğiyle gerçekleştirilen Hulda Festivali kapsamında İstanbul’a geldi.

İSTANBUL- Heykel sanatçısı İlhan Koman"ın 105 yaşındaki bilim ve sanat gemisi Hulda, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı ve Beyoğlu Belediyesi desteğiyle gerçekleştirilen Hulda Festivali kapsamında İstanbul"a geliyor. Kuzey Buz Denizi"nden başlayan, Akdeniz"in sıcak sularını geçen tarihi gemi 12 bin kilometrelik uzun yolculuğunu 21 Eylül 2010 Salı günü İstanbul"da noktalıyor
Beyoğlu Belediyesi ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı desteğiyle düzenlenen “Hulda Festivali” İstanbul"da başlıyor. Heykel sanatçısı İlhan Koman"ın 105 yaşındaki bilim ve sanat gemisi Hulda"nın adını taşıyan festival 21 Eylül- 23 Kasın 2010 tarihleri arasında Beyoğlu"nda gerçekleşecek. Heykel sanatçısı İlhan Koman"ın 105 yaşındaki tarihi bilim ve sanat gemisi Hulda, festival kapsamında İstanbul"a geliyor. Kuzey Buz Denizi"nden başlayan, Akdeniz"in sıcak sularını geçen tarihi gemi, 12 bin kilometrelik uzun yolculuğunu 21 Eylül 2010 Salı günü İstanbul"da noktalıyor. Gemide festival boyunca birçok etkinlik gerçekleştirilerek İstanbulluların ziyaretine açılıyor.



Mart 2009"da Stockholm"den yola çıkan ve bugüne kadar Amsterdam, Anvers, Bordeaux, Lizbon, Barselona, Napoli, Malta ve Selanik"te gerçekleştirdiği etkinliklerin ardından son durağı İstanbul"a varan Hulda Gemisi, 21 Eylül 2010 Salı günü saat 15.30"da yelkenliler eşliğinde Marmara"dan İstanbul Boğazı"na giriş yapacak. Gemi, İlhan Koman"ın 1946 yılında mezun olduğu ve öğretim üyeliği yaptığı Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi"nin kıyısına saat 16.30"da yanaşacak.
Hulda Festivali"nin açılış programı ise saat 17.00"de Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi"nin Osman Hamdi Bey Salonu"nda başlayacak. Açılışa, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Mahmut Evkuran, Beyoğlu Belediyesi Başkanı Ahmet Misbah Demircan, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Başkanı Şekip Avdagiç, İlhan Koman Vakfı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Koman ve Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Rektörü Prof. Dr. Rahmi Aksungur"un katılacak.

Esma Sultan Yalısı"nda Resepsiyon
Basın toplantısının ardından, İlhan Koman"ın eserlerinden oluşan resim sergisi gezilecek. “Hulda Festivali”nin İstanbul etkinlikleri, aynı gün saat 19.00"da Esma Sultan Yalısı"nda yapılacak resepsiyonla devam edecek. Resepsiyonda, İlhan Koman"ın müzisyen dostları tarafından kıs bir konser de verilecek.

Manşetler

Çin: Taşların turistik mekanlara dönüştüğü yer
İyi iletişim olmadan bir destinasyon uluslararası olamaz
Türkiye, TUI'nin kış sezonunda ilk üçte
Karınca menüden çıktı: El Nino ünlü şefleri zora soktu
Üç meslek grubuna daha yeşil pasaport geliyor
Manavgat’ta bal zamanı: Üreticiler festivalde buluştu
Çıralı’da 117 yuvadan 3 bin 500 caretta denize ulaştı
Kışın buğday, yazın halı: Killik tarlalarında renk şöleni
Haaland’dan Norwegian’a “Atkuyruğu” davası
AB'nin yeni kabin bagajı kuralları ne zaman yürürlüğe girecek?