Hotel Bosnalı Adana'nın gözdesi

İşadamı Halil Avcı tarafından restore ettirilerek 2009 yılında ‘’Hotel Bosnalı’’ adıyla açılan Tarihi Bosnalı Salih Konağı, Adana’da turizmin gözdesi oldu

DURMUŞ ALİ BAŞKAN
ADANA – Adana’da Halil Avcı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Halil Avcı, tarafından yok olmak üzereyken alınarak restore ettirilen ve 2009 yılında ‘’Hotel Bosnalı’’ adıyla kentin ilk Butik Oteli olarak açılan Tarihi Bosnalı Salih, konağı, turizmin gözdesi, kente konaklamaya gelen yerli ve yabancı misafirlerin ise uğrak yeri oldu.



BINLERCE YıLLıK DOKUYU KORUYORUZ
Hotel Bosnalı’nın Genel Müdürü Nuri Nohut, yaptığı açıklamada, Seyhan Nehri kıyısında Adana’nın binlerce yıllık geçmişe sahip Tepebağ Mahallesi’nde yer alan konağın, tarihi dokusunu kaybetmeden restore ettirilerek Butik Otele dönüştürüldüğünü anımsattı.

Yok olmaktan kurtarılarak otele dönüştürülen konağın, Adana’da turizmin gözdesi olduğunu belirten Nohut, ‘’19. yüzyıl sonu ve 20. yüzyıl başı Adana'sının önemli şahsiyetlerinden Bosnalı Salih Efendi' nin 1889 yılında malikane olarak yaptırdığı bu tarihi bina, bugünkü sahibi Halil Avcı tarafından yapılan restorasyon ile  geçmişini ve günümüzü yaşamaya devam ediyor. 19. yüzyılın sonlarında inşa edilen ve geçmişte yılanlı konak olarak da bilinen binanın tarihi dokusu, günümüzün modern donanımları ile birleştirilerek konuklarına unutulmaz bir konfor sunuyor’’ dedi.





HOTEL BOSNALI

Hotel Bosnalı, Seyhan Nehri kıyısında, Adana'nın binlerce yıllık geçmişe sahip tarihi Tepebağ semtinde yer alıyor. 19. yüzyıl sonu ve 20. yüzyıl başı Adana'sının önemli şahsiyetlerinden Bosnalı Salih Efendi'nin 1889 yılında malikane olarak yaptırdığı tarihi bina, bugünkü sahibi Halil Avcı tarafından yapılan restorasyon ile, geçmişini ve günümüzü yaşamaya devam ediyor.

Butik otel de 2'si master, 2'si deluxe 12 oda bulunuyor. Her türlü konforun düşünüldüğü mekan keyifli bir konaklama ortamı sunuyor.

 

Manşetler

Antalya turizmi ekonomiye 30 milyar dolar döviz sağlıyor!
Tatil temel bir ihtiyaç olmaya devam ediyor,
Prontotour 2025 raporuna göre kültür turları yükseliyor
Ege’nin İki Yakasında Bir Gecede Değişen Hayatlar
Düzensiz göçle işbirliği yapan ülkelere vize kolaylığı
Restoran ve kafelerde kuver ücreti yasaklandı
'Türk oligark'ın Domodedovo Havalimanı'nı yarı fiyatına satıldı
Dışarda yemek, kıyafet bütçesini geçti
Turizmde, veriyle tanıtım, deneyimle sadakat
Rusya Pazarında telep arttı, Sömestir rekor kırdı!