Hotel Bosnalı Adana'nın gözdesi

İşadamı Halil Avcı tarafından restore ettirilerek 2009 yılında ‘’Hotel Bosnalı’’ adıyla açılan Tarihi Bosnalı Salih Konağı, Adana’da turizmin gözdesi oldu

DURMUŞ ALİ BAŞKAN
ADANA – Adana’da Halil Avcı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Halil Avcı, tarafından yok olmak üzereyken alınarak restore ettirilen ve 2009 yılında ‘’Hotel Bosnalı’’ adıyla kentin ilk Butik Oteli olarak açılan Tarihi Bosnalı Salih, konağı, turizmin gözdesi, kente konaklamaya gelen yerli ve yabancı misafirlerin ise uğrak yeri oldu.



BINLERCE YıLLıK DOKUYU KORUYORUZ
Hotel Bosnalı’nın Genel Müdürü Nuri Nohut, yaptığı açıklamada, Seyhan Nehri kıyısında Adana’nın binlerce yıllık geçmişe sahip Tepebağ Mahallesi’nde yer alan konağın, tarihi dokusunu kaybetmeden restore ettirilerek Butik Otele dönüştürüldüğünü anımsattı.

Yok olmaktan kurtarılarak otele dönüştürülen konağın, Adana’da turizmin gözdesi olduğunu belirten Nohut, ‘’19. yüzyıl sonu ve 20. yüzyıl başı Adana'sının önemli şahsiyetlerinden Bosnalı Salih Efendi' nin 1889 yılında malikane olarak yaptırdığı bu tarihi bina, bugünkü sahibi Halil Avcı tarafından yapılan restorasyon ile  geçmişini ve günümüzü yaşamaya devam ediyor. 19. yüzyılın sonlarında inşa edilen ve geçmişte yılanlı konak olarak da bilinen binanın tarihi dokusu, günümüzün modern donanımları ile birleştirilerek konuklarına unutulmaz bir konfor sunuyor’’ dedi.





HOTEL BOSNALI

Hotel Bosnalı, Seyhan Nehri kıyısında, Adana'nın binlerce yıllık geçmişe sahip tarihi Tepebağ semtinde yer alıyor. 19. yüzyıl sonu ve 20. yüzyıl başı Adana'sının önemli şahsiyetlerinden Bosnalı Salih Efendi'nin 1889 yılında malikane olarak yaptırdığı tarihi bina, bugünkü sahibi Halil Avcı tarafından yapılan restorasyon ile, geçmişini ve günümüzü yaşamaya devam ediyor.

Butik otel de 2'si master, 2'si deluxe 12 oda bulunuyor. Her türlü konforun düşünüldüğü mekan keyifli bir konaklama ortamı sunuyor.

 

Manşetler

THY pilotu Özkan Dizdar, İtalya’da yüzme şampiyonu
Hilton Türkiye’de "Mağara Otel"i açıyor
ITF 2025’de iş bağlantıları yapmaya hazır mısınız?”
Ünal Aysal, Les Ottomans ihalesi için altı dava açtı
 Ecrin Saygın, Sinemanın Kraliçesi seçildi
Singapore Airlines ve Mandai Wildlife yaban hayat için buluştu
“Anadolu’nun Bitki Mirası” Mutfak’ta sergileniyor
Kazık yemekten bıkan turist su için bile pazarlık yapar oldu
Marriott Business Council Türkiye, "Yaza Merhaba" dedi
TAV'ın New York JFK'da üçüncü yolcu salonu açıldı