Höşmerim Tatlısı tescillendi

Bakan Fikri Işık, "Balıkesir Höşmerim Tatlısı", "Tokat Kebabı" ve "Edremit Körfezi Yeşil Çizik Zeytin" için yapılan coğrafi işaret başvurularının da tescil edildiğini belirtti

ANKARA- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, AB nezdinde tescil edilen coğrafi işaretlerin Türkiye’nin uluslararası markalaşmasında büyük önem taşıdığını belirterek, “Mevcut durum itibarıyla 183 tescilli coğrafi işaretimiz bulunuyor, 201 başvurunun işlemleri ise devam ediyor” dedi.

Bakan Fikri Işık, 183 tescilli coğrafi işaretin bulunduğunu ve 201 başvurunun işlemlerinin ise devam ettiğini bildirdi. Bu yıl 21 yeni coğrafi işaret başvurusunun daha yapıldığını dile getiren Işık, "Balıkesir Höşmerim Tatlısı", "Tokat Kebabı" ve "Edremit Körfezi Yeşil Çizik Zeytin" için yapılan coğrafi işaret başvurularının da tescil edildiğini belirtti.

AYDıN INCIRI BEKLIYOR
Işık, Türkiye'de coğrafi işaretlerin korunması konusunda yapılan çalışmaların daha sistemli ve etkili yürütülmesi amacıyla Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde, TPE koordinatörlüğünde hazırlanan Ulusal Coğrafi İşaret Strateji Belgesi ve Eylem Planı'nın temmuzda Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlattı. AB nezdinde tescil edilen coğrafi işaretlerin Türkiye'nin uluslararası markalaşmasında büyük önem taşıdığını dile getiren Işık, "Antep Baklavası/Gaziantep Baklavası, AB nezdinde koruma altına alınmış olan coğrafi işaretimiz. Aydın İnciri, Afyon Sucuğu, Afyon Pastırması ve Malatya Kayısısı ise inceleme aşamasında bulunan coğrafi işaretlerimiz olarak yer alıyor" diye konuştu.
 

Manşetler

​​​​​​​Aileler mutfaklarını 'ev restoranı'na çeviriyorlar
Kızıllı, “palamut turizmi” için turistleri bekliyor
Side antik kentte yaşlı Almanlar için kültür turları başladı
Akseki'nin Çimili Keçi Peyniri Coğrafi İşaretli oldu
IIFF'nin bu yılki teması: “Sürdürülebilirlik"
Dünyanın en iyi 100 şehri içinde İstanbul yer aldı
Marsilya’da 1 Euro’ya gurme yemekler yiyebilirsiniz!
Turistik Tuz Ekspresi 10 bin ziyaretçiyi Çankırı’ya taşıdı
2026'da iş seyahatleri ve MICE nereye gidiyor?
Noel tatilinin gözdesi Antalya'ya Alman ve Rus akını