Hollandalıdan dev hela yatırımı geldi

Hollandalı 2theloo isimli şirket Yeşilköy’de Aqua Florya AVM'nin içerisinde ücretsiz tuvaletlerin yanında ‘lüks' helayı hizmete açtı

İSTANBUL- Yeşilköy’de bulunan Aqua Florya AVM’nin içerisinde ücretsiz tuvaletlerin yanında Hollandalı 2theloo isimli şirket 1.5 TL ücretli tuvalet açtı. Yapımı eleştirilere neden olan Yeşilköy'deki Aqua Florya AVM'nin içerisinde ‘lüks' helayı hizmete sokan şirket, geçen yıl Multi Yirmibeş Emlak Geliştirme Yatırım ve Ticaret isimli bir anonim şirketi de açtı.

ORTAKLIĞI DİKKAT ÇEKİCİ
Normalde AVM'de bulunan onlarca ücretsiz tuvaletin yanında 1.5 TL'ye tuvalete müşteri beklenilmesi ise dikkat çekti.
Tuvaletin girişinde ise elektronik satış stantları bulunuyor. Hizmet aldığınızda kesilen fişin hiçbir resmiyeti bulunmuyor. Ancak, verilen bilet ile anlaşmalı mağazalardan indirim alınıyor.
50 bin TL sermayeli şirketin yapısı ise oldukça karışık. Multi Yirmibeş Emlak Geliştirme Yatırım ve Ticaret'in asıl sahibi olarak Hollanda merkezli Merter Turkey B.V. olarak görünüyor.
Merter Turkey B.V.'nin tam kontrolü ise geçtiğimiz yıl el değiştirdi. Şubat 2015'te The Blackstone Group L.P.'nin iştiraklerinden MRT Investment Holding 6 B.V. Merter Turkey B. V.'yi devraldığını Rekabet Kurumu'na bildirdi.

‘FEYZO'YU HATIRLATTI
Hollanda merkezli firmanın yaptığı yatırım Kemal Sunal'ın ‘Kibar Feyzo' filmini hatırlattı.Yönetmenliğini Atıf Yılmaz'ın yaptığı ve Kemal Sunal'ın başrolünde oynadığı filmde Feyzo köyüne ücretli tuvalet açıyordu. Tüm tuvaletlerin ücretsiz olduğu köy yerinde ücretli tuvalet için köy ahalisi sıraya giriyordu.

Bora Erdin/Sözcü
 

Manşetler

Otel dolulukları artıyor, ama gelir maliyetin gerisinde
RAMS Global ve Marriott’tan İstanbul ve Gaziantep’e yatırım
Pekin Turizm'in sahibi Emre Pekin 51’ci yılını Prag’ta kutluyor
Sardes ve Bintepe’ye dronla havadan koruma
İDO Ege’de büyümeye devam ediyor
Azerbaycan Turizm, Gebele destinasyonuni tanıttı
Singapore Airlines'tan uçak içine 100'den fazla menu 
Pilot kokpitte dehşet saçtı diğer pilotu bıçakladı
120 ülke mücevher sektörü içinİstanbul’da bir araya geldi
124 üniversite THE 2027 sıralamasına girdi