Hollandalı Sun Travel battı

Hollanda Televizyonu RTL 4: Hollanda'nın köklü turizm şirketlerinden Sun Travel battı ve Türkiye'de 250 Hollandalı turist kaldı.

ZAFER BAYKAL-TÜRKİYE TURIZM

ROERMOND / HOLLANDA- Hollanda Televizyonu RTL 4, Hollanda'nın köklü turizm şirketlerinden Sun Travel'in battığını ve Türkiye'de 250 Hollandalı turistin kaldığını açıkladı. Ayrıca bu olay nedeniyle yaklaşık 2 bin Hollandalı turistin mağdur olduğu bildirildi.
Televizyonun "Son Dakika" olarak verdiği haberde ülkede faaliyette bulunan SGR adlı turist Sigorta Şirketi'nin Türkiye'de kalan Hollandalı turistleri getireceğini bildirdi. Ayrıca16 Temmuz'dan sonra yapılan rezervasyonları SGR ödemeyeceğini açıkladı.
Televizyon haberinde merkezi Maastricht'te bulunan Sun Travel Şirketi'nin satışlarını yan kuruluşları Toursa Touristic ve Turkije Last Minutes üzerinden yaptığını bildirdi. SGR adlı turist Sigorta Şirketi'nin televizyondan yaptığı duyuruda Sun Travel'in Türkiye'ye gönderdiği 250 Hollandalının otelleri ve uçak ücretlerini ödeyecek parasının kalmayarak iflas ettiğini bildirdi. Hollandalıları geri getireceğini bildiren SGR, Sun Travel tarafından yapılan tüm rezervasyonların iptal edildiğini açıkladı.



SGR sigorta sirketi Türkiye'deki Hollandalı turistleri getireceklerini, ancak Türkiye'ye veya başka ülkelere gitmek istyen Hollandalıların Sun Travel'in internet sitesinden rezervasyon işlemi yapmamalarını duyurdu.
Sun Travel hakkındaki gelişmeleri sonraki haber bültenlerinde vereceğini duyuran RTL 4 televizyonu olayı Hollanda turizmi için skandal olarak değerlendirdi.

Manşetler

Skal Marmara Kulübü, “Şerbetçi Ali Baba”da iftarda buluştu
TBMM: Kartalkaya'da Kültür ve Turizm Bakanlığı sorumlu değil
İTO’dan İstanbul için turizm çağrısı: Oda başı gelir artırılmalı
Dolandırıcı acentelere 23 yıl men cezası
Türkler rotayı Avrupa ve Balkanlar’a kırdı
Tarihi SGK binası Mövenpick Old Town Oteli oldu
İran’daki savaş Van turizmini vurdu
Bacacı Yatırım Holding: Yüzde 30 büyüme hedefliyoruz
Savaş havacılığı vurdu: Bilet fiyatları fırladı, iflas uyarısı geldi
6 yıl sonra yeniden başlıyor ama turistlere izin yok