Hollanda Maliye Bakanı'ndan Air France-KLM için kırmızı alarm

Hollanda Maliye Bakanı Wopke Hoekstra, Air France-KLM havayolu grubunun maliyetlerini azaltamaması halinde mevcut krizinden kurtulamayabileceğini açıkladı.

AMSTERDAM- Hollanda Maliye Bakanı Wopke Hoekstra, Air France-KLM havayolu grubunun maliyetlerini azaltamaması halinde mevcut krizinden kurtulamayabileceğini açıkladı.

Bakan Hoekstra havayolunun koronavirüs nedeniyle oluşan krizden kurtulabilmesinin kesin olmadığını belirtirken, bu durumun yıl sonuna kadar sürmesi halinde havayolunun krizi aşamayacağını ifade etti.

Air France-KLM’nin yakın geleceği Temmuz ayında Fransız ve Hollanda hükümetleri tarafından güvence altına alınmış ve havayoluna 10,4 milyar euro (12,3 milyar dolar) kurtarma kredisi sağlanmıştı.



Bu kredi sonrasında Hollandalı şirket KLM 1.500 kişiyi daha işten çıkararak personelini% 20 azaltacağını duyurmuş ve 2020 için kararlaştırılan maaş zammı şirket tarafından dondurulmuştu.

Fransız ortak Air France ise, 2022 yılına kadar 6.500 kişiyi veya işgücünün% 16’sını azaltmayı planlıyor.

Henüz KLM sendikalarla anlaşma sağlayamazken, havayolunun durumunun hükümet için önemli olduğu ifade edilsede kriz durumu nasıl atlatacağı ise merak konusu olmaya devam ediyor.

Manşetler

FAA, yapay zekâ ile hava trafik kontrolü deniyor
İstanbul’dan Asya’ya yeni hava köprüsü
Seyahatin yeni rotasını lezzet çiziyor: 2026’nın turları
Brussels Airlines ile Deutsche Bahn, tek bilete girdi
Haydarpaşa’nın temelinde ahşap kazıkların yüzde 80’i kayıp!
İki kıta arasında yüzmek dünyayı çekiyor
Swissport, GHI ortaklığıyla Kolombiya pazarına giriyor
THY, 2027’de Liverpool’un formasında sahaya çıkacak
Royal Caribbean'ın Baş Köpek Subayı "Dolly"
Hidrojenle çalışan Viking Astrea, denize indirildi