ANCONA -Viking'in en yeni okyanus gemisi Viking Astrea, Fincantieri'nin Ancona tersanesinde denize indirildi. Kısmen sıvı hidrojen ve yakıt hücreleriyle çalışan bir tahrik sistemine sahip olan geminin, giderek daha sürdürülebilir hale gelen kruvaziyer endüstrisi için yenilikçi teknolojik çözümlerin geliştirilmesinde bir adım daha ileriye gittiği belirtiliyor.
Yaklaşık 54.300 ton brüt tonaja, 239 metre uzunluğa ve 499 kabinde 998 yolcu kapasitesine sahip olan geminin, ilk seferine Haziran 2027'de çıkması planlanıyor .
Astrea'nın vaftiz annesi, Ancona tersanesinde üretim kontrol departmanında çalışan Francesca Baldinelli'dir.
Onun dışında, lansman törenine Fincantieri'nin Ancona Tersanesi direktörü Gilberto Tobaldi ve Viking'in gemi geliştirme ve inşaatından sorumlu başkan yardımcısı Ghislain Lemarie de katıldı.
Gemi şirketinin dünyanın ilk hidrojenle çalışan gemisi olduğunu söylediği Viking Libra adlı bir başka gemi de Mart ayında aynı tersanede suya indirildi .
Libra'nın teslimatının Kasım 2026'da yapılması planlanıyor.